Κυπριακό: Ο χάρτης για τα κατεχόμενα που κατέθεσε η Λευκωσία στη Γενεύη (ΦΩΤΟ)

Στο θέμα των χαρτών βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Νίκο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί στην Ελβετία για το Κυπριακό. Υπάρχουν ακόμα οι εκκρεμότητες για τη διακυβέρνηση, η ΕΕ, η οικονομία, το περιουσιακό, η χρηματοδότηση και η εφαρμογή της λύσης στην Κύπρο.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει προτείνει η τουρκοκυπριακή να κρατήσει το 28,2% των εδαφών, ποσοστό χαμηλότερο κατά 0,5% από αυτό που προνοούσε το Σχέδιο Ανάν.

Παράλληλα, προτείνεται η Κυθραία, η Μόρφου, Γαϊδούρα, η Αχερίτου και μεγάλο μέρος της Αμμοχώστου τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, Αντίθετα η Λεύκα παραμένει υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, ωστόσο προτείνεται όπως η Άσσια, η Βατυλή και η Κοντέα τεθούν υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, όπως επίσης η ελληνοκυπριακή συνιστώσα Πολιτεία να ελέγχει το 50,4% της ακτογραμμής και η τουρκοκυπριακή το 49,6%.

Από την πλευρά της η τουρκοκυπριακή πλευρά αντιιπροτείνει χάρτη με 29,2% εδάφους υπό τουρκοκυπριακή διοίκηση, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί αν περιλαμβάνεται ή όχι η Μόρφου.

Επίσης, στον χάρτη της ελληνοκυπριακής αντιπροσωπείας περιλαμβάνεται αριθμός επιστροφής περίπου 90.000 προσφύγων. Τον χάρτη της ελληνοκυπριακής πλευράς παρουσίασε το πρωί ο Λειτουργός του Κτηματολογίου κ. Χατζηράφτης στους ελληνοκύπριους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο χάρτης που προτείνει η ελληνοτουρκική πλευρά, σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για