Κορυφαίοι πολιτικοί στα σημειωματάρια της Ρούπα. 7 στόχοι

Άλλα πέντε κορυφαία ονόματα πολιτικών προσώπων περιλαμβάνονται στις σημειώσεις της Πόλας Ρούπα που εντοπίστηκαν στο σπίτι της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheTOC, πρόκειται για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, τον τέως πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τον πρώην εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, τα στοιχεία αυτά δεν αξιολογούνται ως σημαντικά ευρήματα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σχέδια επίθεσης.

Τα προσχέδια επίθεσης σε Μητσοτάκη και Σαμαρά

Σειρά σημειώσεων για ενδεχόμενη επίθεση σε βάρος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά και αναφορές σε ΙΧ που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς φέρεται να βρέθηκαν στην κατοικία της Πόλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Tόσκας είχε επικοινωνία με τους κ.κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με την καταγραφή των ονομάτων τους σε σημειώσεις στο επιχειρησιακό σπίτι της Ρούπα.

Αντίστοιχη επικοινωνία με τον νυν και τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ φέρεται να υπήρξε λίγο αργότερα και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνο Τσουβάλα. Κλιμάκιο της ΕΛΑΣ έχει μεταβεί και στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις σημειώσεις της Ρούπα υπάρχουν σκόρπιες πληροφορίες για τις οικίες και τα οχήματά τους χωρίς όμως να συνοδεύονται από επιχειρησιακά σχέδια επίθεσης σε βάρος τους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών της ΕΛΑΣ δεν αξιολογήθηκαν ως πολύ σοβαρά.

Παράλληλα, πληροφορίες που επικαλείται η ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος» αναφέρουν ότι στα σημειώματα, τα οποία φέρεται να έχει συντάξει η συλληφθείσα αλλά και συνεργοί της, υπήρχαν στοιχεία για διευθύνσεις κατοικιών και γραφείων, πινακίδες αυτοκινήτων, μετακινήσεις και άλλα που αφορούσαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το εύρημα αυτό προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. Και αυτό επειδή μετά τις αρχικές σημειώσεις που αφορούσαν στοχεύσεις τραπεζιτών και επιχειρηματιών διαπιστώνεται ότι ένας από τους στόχους «πρώτης σειράς» και ίσως στο άμεσο μέλλον του Επαναστατικού Αγώνα ή άλλης ένοπλης οργάνωσης θα ήταν ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να αναλύσουν αυτά τα ευρήματα προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και πώς υπήρξε παρακολούθηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, πώς συνελέγησαν τα σχετικά στοιχεία και αν υπήρξε ειδική «εσωτερική» πληροφόρηση των ενόπλων.

Σημειώνεται πως τον Ιανουάριο του 2013, επί προεδρίας του Αντώνη Σαμαρά, η οργάνωση ΟΛΑ είχε επιτεθεί με ρουκέτα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού.

thetoc

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για