Πατρών Κορίνθου: Οι πρώτες εικόνες από το… άνοιγμα της εθνικής οδού! (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Aνοιξε, τα ξημερώματα η ΝΕΟ Πατρών-Κορίνθου. Μετά την ολονύχτια μάχη των εκχιονιστικών, της πυροσβεστικής και των τοπικών αρχών για τον απεγκλωβισμό απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού οχημάτων που βρίσκονταν από τις δυο το μεσημέρι του Σαββάτου ακινητοποιημένα εξαιτίας του χιονιού και του παγετού.

Περίπου 55 πυροσβέστες βρέθηκαν στα σημεία που είχαν ακινητοποιηθεί τα αυτοκίνητα και μετακίνησαν όσους ήθελαν να απομακρυνθούν. Επίσης οι πυροσβέστες φρόντισαν να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο οι επιβάτες τριών λεωφορείων.

Η διαχειρίστρια του δρόμου «Ολυμπία οδός» ΄ανακοίνωσε περί τις 3.30 το πρωί της Κυριακής, ότι δόθηκε στην κυκλοφορία.

Παράλληλα από τις 3:00 το μεσημέρι αποφασίστηκε η απαγόρευση η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων σε τμήματα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών και της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, στα όρια του νομού Αχαΐας, για λόγους ασφαλείας, εξ αιτίας της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία για οχήματα άνω των 3,5 τόνων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 205,300, έως την χιλιομετρική θέση 159,630 και στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών από την χιλιομετρική θέση 60+000, έως το ύψος του κόμβου Ακταίου Ρίου Αχαΐας.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 8:00 αύριο το πρωί.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ολυμπία Οδό διεξάγεται κανονικά σε όλο το μήκος της, καθώς τέθηκαν σε κανονική λειτουργία και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στο ύψος μεταξύ Αιγίου και Ακράτας, όπου χθες αργά το απόγευμα τα έντονα καιρικά φαινόμενα οδήγησαν σε ακινητοποίηση αρκετών οχημάτων.

Mε απόφαση της Τροχαίας για προληπτικούς λόγους είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από σήμερα στις 15.00 έως αύριο το πρωί στις 08.00 και στις δύο κατευθύνσεις από την Ακράτα έως το Ρίο.

Με βάση την πρόγνωση του καιρού η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Για το λόγο αυτό οι οδηγοί παρακαλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για