Νέα πρόκληση της Άγκυρας πριν λίγη ώρα στο Αιγαίο!

Νέα πρόκληση της Άγκυρας πριν λίγη ώρα στο Αιγαίο!

Νέα πρόκληση της Άγκυρας πριν λίγη ώρα στο Αιγαίο, με την υπέρπτηση από τουρκικό σχηματισμό έξι μαχητικών αεροσκαφών πάνω από δύο ελληνικές μικρονησίδες.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πληγές, στις 11:00 σχηματισμός αποτελούμενος από έξι μαχητικά F-16 εισήλθε παρανόμως στο FIR Αθηνών, στο ύψος μεταξύ Σάμου και Χίου. Ακολούθως, στις 11:25, τέσσερα από τα μαχητικά αυτά, πετώντας σε ύψος 3.000 ποδών (περίπου 1000 μέτρων) πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τις μικρονησίδες Ανθρωποφάγοι και Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων Ικαρίας, υπό την κάλυψη των άλλων δύο μαχητικών του ιδίου τύπου, που πετούσαν στα 15.000 πόδια από πάνω τους, πραγματοποιώντας και αυτά επίσης υπέρπτηση. Αμέσως μετά, στις 11:29, όλα τα αεροσκάφη του σχηματισμού εξήλθαν του FIR Αθηνών κατευθυνόμενα προς την Τουρκία.

Τα αεροσκάφη του τουρκικού σχηματισμού αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από μαχητικά αεροσκάφη F-4E Phantom II (PI-2000) της 339 Μοίρας, που είχαν απογειωθεί από την 135 Σμηναρχία Μάχης.

Για το περιστατικό, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ενημέρωσε αμέσως το Υπουργείο Εξωτερικών για τις περαιτέρω διπλωματικές ενέργειες.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για