ΗΛΕΙΑ: Ομόφωνα αθώος ο Μάκης Νοδάρος μετά τη μήνυση του πρώην Δημάρχου Ζαχάρως

ΗΛΕΙΑ: Ομόφωνα αθώος ο Μάκης Νοδάρος μετά τη μήνυση του πρώην Δημάρχου Ζαχάρως

Ομόφωνα αθώος κηρύχθηκε σήμερα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυρτουντίων Ηλείας, ο δημοσιογράφος Μάκης Νοδάρος που κατηγορείτο από τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο για συκοφαντική δυσφήμιση μέσω του Τύπου.

Ο δημοσιογράφος τον Μάρτη του 2010 σε τηλεφωνική συνέντευξη που είχε δώσει στο ραδιοφωνικό σταθμό Ionion FM , είχε εκφράσει φόβους για την ζωή του από τα κυκλώματα της νύχτας και είχε δηλώσει , χωρίς να κατονομάζει κάποιον , ότι αν συμβεί κάτι , στον ίδιον , στην οικογένειά του η στους συνεργάτες τους , ηθικοί αυτουργοί θα είναι εκείνοι που είχαν στείλει πληρωμένους μπράβους να τον χτυπήσουν έξω από το σπίτι του τον Οκτώβρη του 2008 .

Ο έκπτωτος δήμαρχος της Ζαχάρως πίσω από αυτή την δήλωση του δημοσιογράφου, «είδε» τον εαυτόν του και μήνυσε τον Μάκη Νοδάρο.

Ο δημοσιογράφος στην απολογία του αφού ανέλυσε την αποστολή του Τύπου που – όπως είπε – είναι ο έλεγχος και η αυστηρή κριτική στην εκάστοτε εξουσία, παρουσίασε κομμάτια της δημοσιογραφικής του έρευνας που αφορούν ζητήματα της Δυτικής Ελλάδας και τόνισε ότι τα όσα είχε αναφέρει στο ραδιόφωνο ήταν πραγματικά γεγονότα.

Συνήγορος υπεράσπισης του Μάκης Νοδάρου ήταν η δικηγόρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Χρύσα Βουλδή ενώ ως μάρτυρες κατέθεσαν υπέρ του, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Κολόκας και Γιώτα Αργυροπούλου από το Ionion FM.

« Η δημοσιογραφική έρευνα δεν πτοείται ούτε τρομοκρατείται από μηνύσεις και άδικες παραπομπές σε δικαστήρια. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερο πάθος την έρευνά μας για την ανάδειξη σοβαρών υποθέσεων διαφθοράς και διαπλοκής στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας με την εμπλοκή σε αυτές και δημοσίων προσώπων.» – δήλωσε μετά το πέρας της δίκης ο Μάκης Νοδάρος.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για