Ο Γιώργος Σιγαλός για την κοπή του δένδρου στην Αρόη

Αλήθειες και ψέματα για τα σκουπίδια

Είναι οδυνηρό, να βγαίνεις αληθινός όταν επισημαίνεις τον λανθασμένο δρόμο που έχει πάρει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας για την διαχείριση των σκουπιδιών, που θα κοστίσει πολύ ακριβά…..στην πόλη μας.

Δυστυχώς όσο και να θέλει να κρύψει την αλήθεια η Δημοτική Αρχή, για την μεταφορά των σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ Φλόκα με ορίζοντα τριετίας, οι μάσκες έπεσαν με την ανακοίνωση του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και του Δημάρχου κ.Νικολάου στα Μ.Μ.Ε..

Ξεκαθαρίσθηκε, οριστικά ότι η νέα μονάδα θα μπορεί να επεξεργασθεί 53.000 τόνους στερεών αποβλήτων. Δηλαδή με απλούς αριθμούς τους 25.000 τόνους της Δυτικής Αχαΐας-Ερυμάνθου και Μεσσάτιδος-Βραχνείκων-Παραλίας και άλλων περίπου 28.000 τόνων από την Παλαία Πάτρα και Ρίο.

Όλοι ξέρουμε ότι η Πάτρα-Ρίο παράγει περίπου 90.000-100.000 τόνους στερεών αποβλήτων το έτος. Για την απορρόφηση των υπολοίπων(60.000-70.000 τόνων) σκουπιδιών ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας είναι ξεκάθαρος: (συνέντευξη κ.Νικολάου σε «max Fm 25/11/2016) «Να φτιάξει η Πάτρα 2ο Κύτταρο στην Ξερόλακα. Όπως επίσης η θέση τους για την μεταφορά και απόθεση σκουπιδιών από την Πάτρα στον ΧΥΤΑ Φλόκα είναι ξεκάθαρη «δεν μπορούν να συναινέσουν χωρίς την κατασκευή του εργοστασίου». Πλέον όλοι καταλάβαμε πως η σημερινή Δημοτική αρχή με ψέματα τρενάρει την υπόθεση μέχρι να κλείσει η θητεία της και θα παραδώσει την καυτή πατάτα στους επόμενους.

Αλλοίμονο στους Πατρινούς. Θα ζήσουμε όλοι μας πολύ δύσκολες καταστάσεις που τώρα δεν τις βλέπουμε. Αυτοί που υποθηκεύουν τώρα το μέλλον της Πάτρας δεν καταλαβαίνουν δυστυχώς την ζημιά που κάνουν.

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για