Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στο "Περί Σκιών", η ομιλία-διάλεξη "Η τέχνη του Θεάτρου Σκιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Το νεοελληνικό Θέατρο Σκιών και ο πατρινός Καραγκιόζης". Προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης Δρ. παιδαγωγικής-καραγκιοζοπαίχτης-συγγραφέας. Με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και με έμφαση στην ιστορία του νεοελληνικού (και ειδικότερα του πατρινού) Καραγκιόζη ο ομιλητής κέντρισε το ενδιαφέρον. Το εκλεκτό κοινό, παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον και διακρίθηκε για την ποιότητά του. Συμμετείχε ενεργά και μετά την εκδήλωση όπου ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τη λαϊκή τέχνη. Τη συζήτηση συντόνισε ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μαμάσης. Ήταν η πρώτη ομιλία με στόχο την ενημέρωση του κοινού της πόλης για την ανάδειξη του νεοελληνικού θεάτρου σκιών. Θα ακολουθήσουν και άλλες ομιλίες-εισηγήσεις και θα παραβρεθούν στο "Περί Σκιών" καραγκιοζοπαίχτες, καταξιωμένοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, ερευνητές-καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικοί που έχουν ασχοληθεί στενά με τον ξυπόλυτο ήρωα και το θέατρο σκιών.

Με επιτυχία η ομιλία για τον νεοελληνικό πατρινό Καραγκιόζη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 5 Μαρτίου, στο «Περί Σκιών», η ομιλία-διάλεξη «Η τέχνη του Θεάτρου Σκιών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: Το νεοελληνικό Θέατρο Σκιών και ο πατρινός Καραγκιόζης». Προσκεκλημένος ομιλητής ο κ. Θωμάς Αθ. Αγραφιώτης Δρ. παιδαγωγικής-καραγκιοζοπαίχτης-συγγραφέας.

Με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και με έμφαση στην ιστορία του νεοελληνικού (και ειδικότερα του πατρινού) Καραγκιόζη ο ομιλητής κέντρισε το ενδιαφέρον. Το εκλεκτό κοινό, παρακολουθούσε με αμείωτο ενδιαφέρον και διακρίθηκε για την ποιότητά του. Συμμετείχε ενεργά και μετά την εκδήλωση όπου ακολούθησε γόνιμος διάλογος για τη λαϊκή τέχνη. Τη συζήτηση συντόνισε ο περιβαλλοντολόγος Διονύσης Μαμάσης.

Ήταν η πρώτη ομιλία με στόχο την ενημέρωση του κοινού της πόλης για την ανάδειξη του νεοελληνικού θεάτρου σκιών. Θα ακολουθήσουν και άλλες ομιλίες-εισηγήσεις και θα παραβρεθούν στο «Περί Σκιών» καραγκιοζοπαίχτες, καταξιωμένοι σκηνοθέτες, ηθοποιοί, καλλιτέχνες, ερευνητές-καθηγητές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, εκπαιδευτικοί που έχουν ασχοληθεί στενά με τον ξυπόλυτο ήρωα και το θέατρο σκιών.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για