Ο Γιώργος Σιγαλός για την κοπή του δένδρου στην Αρόη

Γεώργιος Π. Σιγαλός : Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρών

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρών. Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου παρουσιάστηκαν οι Λειτουργικές Δαπάνες χρήσης 2016 και ο προϋπολογισμός 2017. Εκεί μεταξύ των άλλων στον κωδικό για έξοδα Λειτουργίας Συσσιτίων είναι εγγεγραμμένα για το 2016 : 1.997.750€ (ένα εκατομμύριο εννιακόσια ενενήντα επτά χιλιάδες επτακόσια πενήντα ευρώ) ενώ ενταλθέντα είναι μόνο (έως 30-9-2016) ποσό 311.840€ (Τριακόσιες έντεκα χιλιάδες οκτακόσια σαράντα ευρώ)!!! Και εκτίμηση μέχρι 31/12/2016 (694.600€)!!!

Εύλογα ερωτήματα προέκυψαν λοιπόν. Προσπαθώντας να «αποκωδικοποιήσω» τι γίνεται διαπίστωσα τα εξής :

Α) δεν έχει γίνει ενάμιση χρόνο τώρα (!!!) ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια τροφίμων, ενώ υπάρχουν αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που δεν έχουν εκτελεστεί.

Β) έως σήμερα γίνονται μικρές προμήθειες με σπαστούς διαγωνισμούς ή αναθέσεις, με αποκορύφωμα σε τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., όπου έγινε απευθείας ανάθεση 209.000€ (της οποίας αμφισβητείτε η έγκριση από τον Επίτροπο).

Γ) Ενώ υπάρχουν ποσά αδιάθετα, εύλογα προκύπτει το ερώτημα της κάλυψης όλων των κοινωνικών δομών του Δήμου, όταν μάλιστα προστέθηκαν άλλες δύο (δεκατιανό, παιδική κατασκήνωση)

Δ) Διανομές τροφίμων δεν γίνονται πλέον κανονικά στις άπορες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένοι στην Τράπεζα τροφίμων. Τελευταία διανομή έγινε τον Ιούλιο (φέτος συνολικά έγιναν δύο διανομές). Για να θυμηθούμε παλαιότερα πραγματοποιούνταν 5-6 διανομές τον χρόνο. Αν δε, καθυστερούσε η διανομή πέραν του μηνός, ξεσηκωνόταν το σύμπαν.

Ε) Ως αφορά την διανομή τροφίμων (μέσω προγράμματος ΤΕΒΑ του Υπουργείου) είναι αλήθεια ή όχι ότι έμειναν τρόφιμα μετά την διανομή προ μηνός στο Παμπελοποννησιακό στάδιο; Είναι αλήθεια ή όχι ότι έμειναν ευπαθή τρόφιμα με ημερομηνία λήξης; (άνω των 8.000 κοτόπουλων). Σκεφτήκατε να τα ξαναδιαθέσετε? Στις 26/10/2016 έγινε ή όχι διανομή κοτόπουλων (σε δικαιούχους των ΤΕΒΑ) με αφαίρεση των καρτελακίων όπου αναφέρονται οι ημερομηνίες λήξεως, ενώ είχατε την ρητή απαγόρευση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας. Στείλατε επιστολή (να δοθεί στην δημοσιότητα) και τι απαντήσεις πήρατε για την διάθεση αυτών των ευπαθών από το Υπουργείο και την Περιφέρεια (να δοθούν στην δημοσιότητα);

Συμπέρασμα λοιπόν, ότι δεν έγινε σωστός προγραμματισμός και ενημέρωση των ωφελούμενων ώστε να μην μείνουν αδιάθετα τρόφιμα.

Αφού έμειναν τρόφιμα μετά την διανομή τροφίμων στο Παμπελοποννησιακό, γιατί βγήκε η οργισμένη ανακοίνωση κατά της «κακής κυβέρνησης» που δεν έδωσε αρκετά τρόφιμα για τις λαϊκές οικογένειες; (παρά μόνο μια (1) οδοντόκρεμα και μισό κοτόπουλο)!!!

Επειδή λοιπόν η τακτική της Δημοτικής Αρχής είναι : να αποσιωπά τα γεγονότα ή να παραπληροφορεί ή να μην απαντά σε ερωτήματα που γίνονται τόσο στις διοικήσεις των οργανισμών όσο και στο δημοτικό συμβούλιο, ας απαντήσει πλέον δημόσια στην επιστολή μου.

Γεώργιος Σιγαλός

Δημοτικός Σύμβουλος Πατρών

Γράψτε μια απάντηση

Γράψε πρώτος ένα σχόλιο

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για