τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

Πάτρα: ΕΑΠ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας!

«Έμπνευση για αλλαγή» είναι το θέμα που έχουν ορίσει φέτος τα Ηνωμένα Έθνη για την 8η Μαρτίου, Διεθνή μέρα της γυναίκας, η οποία γιορτάζεται ποικιλοτρόπως σε όλο τον κόσμο και αποτελεί θεσμό μνήμης, στοχασμού και προγραμματισμού για την προσφορά και καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία μας.

Είναι γεγονός, ότι τα δύο φύλα είχαν άνιση μεταχείριση σε όλη τη διάρκεια της ιστορικής διαδρομής του ανθρωπίνου γένους. Στο παρελθόν οι γυναίκες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν συμμετείχαν στην πολιτική, στην οικονομία, τις επιστήμες, την τέχνη, τη λογοτεχνία. Το ίδιο «άβατο» ίσχυε και για τον αθλητισμό.

Η πρόοδος των γυναικών και η συμμετοχή τους στον αθλητισμό ήταν αργή, αφού αποτελούσε προνομιακό πεδίο δράσης των ανδρών. Ο γυναικείος αθλητισμός άρχισε να αναδύεται από τα τέλη του 19ου αιώνα και τις αρχές του 20ου αιώνα, όταν οι γυναίκες έγιναν περισσότερο δραστήριες κοινωνικά και οικονομικά, διεκδικώντας την συμμετοχή τους.

Η Ε.Α.Π. ήταν από τις πρώτες ομάδες στην Ελλάδα που έβαλε τις βάσεις για την συμμετοχή των γυναικών στον αθλητισμό. Δημιούργησε το 1928, ένα χρόνο μετά την ίδρυση της, γυναικεία ομάδα στο Μπάσκετ και το 1929 στο Βόλεϊ εντυπωσιάζοντας την τότε φίλαθλη κοινή γνώμη.

Η τότε ομάδα της Ε.Α.Π., μαζί με τον ΟΜΙΛΟ ΠΑΤΡΑΪΔΩΝ δίνουν νέα αίσθηση στο γυναικείο αθλητισμό, εκπροσωπώντας την Πάτρα και στις πέντε διοργανώσεις του πανελλήνιου πρωταθλήματος Βόλεϊ στην προπολεμική περίοδο.

Το Δ.Σ. της Ε.Α.Π. με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Γυναίκας, θέλησε μέσω της παρούσας επιστολής μας να σας ενημερώσει, για την ιστορική συμβολή του σωματείου μας και για τη συμμετοχή των γυναικών στο Αθλητισμό.

Γιατί η σημερινή ημέρα, αποτελεί ημέρα αποτίμησης των αγώνων των γυναικών για ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία. Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι και σήμερα δεν έχουν εξαλειφθεί παγκόσμια, φαινόμενα κακοποίησης, αποκλεισμού και εκμετάλλευσης των γυναικών.

Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή 9/3/14, ο Αθλητικός Σύλλογος Πατρών «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών, διοργανώνει φιλικό αγώνα Μπάσκετ Φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με σκοπό την ενίσχυση του Ιδρύματος «ΚΙΒΩΤΟΣ της ΑΓΑΠΗΣ», που φιλοξενεί παιδιά με βαριές νοητικές ή σωματικές αναπηρίες.

Στην εκδήλωση, εκτός της συμμετοχής των γνωστών ηθοποιών όπως π.χ. ΓΕΡΟΔΗΜΟ ΔΗΜ., ΓΑΡΝΑΒΟ Γ., ΚΟΣΜΑ ΣΤ., κ.α., αλλά και των παλαιών διεθνών καλαθοσφαιριστών ΚΟΡΩΝΙΟ ΑΓΓ., ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡ., ΦΛΩΡΟΥ Γ., κ.α., θα συμμετέχει και η Ε.Α.Π.

Σε έναν αγώνα μεταξύ των ομάδων ΕΑΠ και ΠΡΟΜΗΘΕΑ από τις υποδομές τους που θα ξεκινήσει στις 5.00 μ.μ

Σας καλούμε να παραβρεθείτε και να στηρίξετε την φιλανθρωπική εκδήλωση που φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο της Ε.Α.Π.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για