Ιμπογκαΐνη – Ibogaine. Η φυτική ουσία που βάζει τέλος στον εθισμό απο τα ναρκωτικά σε 48 ώρες!!

Χιλιάδες χρήστες ναρκωτικών μπορούν πλέων να ελπίζουν σε μία θεραπεία. H Ιμπογκαΐνη  ibogaine αυτοφύεται στην Gabon της Αφρικής. Είναι μια αλκαλική ένωση όπου έχει την δυνατότητα να ξεμπλοκάρει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου και να επαναφέρει τον παθόντα στην αρχική του κατάσταση όπως ήταν πριν πάρει ναρκωτικά. Με λίγα λόγια, όσο και να σας φαίνεται απίστευτο, η Ιμπογκαΐνη έχει την δυνατότητα να επ’ αναπρογραμματίσει τον εγκέφαλο διώχνοντας κάθε είδους εθισμό και απαλλάσσοντας τον χρήστη από το σύνδρομο στέρησης μέσα σε 48 ώρες.

lotsoffΗ εν λόγο δράση της ουσίας ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από τον Howard Lotsof το 1965, όπου από καθαρή περιέργειά δοκίμασε Ιμπογκαΐνη που του πρόσφερε ένας φίλος του φαρμακοποιός προκειμένου  να δει τις ψυχεδελικές παραισθήσεις που προκαλεί η συγκεκριμένη ουσία, χωρίς όμως να προκαλεί εθισμό. Όντος μετά απο την παράξενη εμπειρία που είχε, δοκιμάζοντας εκείνη την εποχή το καινούριο στους Νεοϋορκέζους ψυχεδελικό, ανακάλυψε ότι μετα από 48 ώρες ενώ κοιμόταν συνέχεια και αισθανόταν κουρασμένος, όταν συνήλθε το σύνδρομο στέρησης είχε εξαφανιστεί εντελώς και δεν επιθυμούσε πλέον να πάρει κοκαΐνη η άλλα οπιούχα. Επειδή στην αρχή εξεπλάγη γιατί δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που του συνέβη, κατέφυγε σε πέντε φίλους  που έκαναν και αυτοί χρήση οπιούχων και κοκαΐνης και τους παρότρυνε να δοκιμάσουν την παράξενη φυτική ουσία. Ο του θαύματος όλοι απαλλάχτηκαν από το σύνδρομο στέρησης αφού είχαν την ίδια ψυχεδελική εμπειρία όπως και ο Howard Lotsof.

ibogaine

Στην συνέχεια λοιπόν της ιστορίας ο Howard Lotsof θέλησε να απευθυνθεί σε ειδικούς γιατρούς και να αρχίσει την έρευνα και σε άλλους χρήστες. Μετά από αρκετά χρόνια και έχοντας δώσει μάχη με το κατεστημένο των γιατρών και τον διάφορων ΜΚΟ, η μόνη γιατρός που αποφάσισε να τον ακούσει και να διεξάγει έρευνα για την  Ιμπογκαΐνη ήταν η Dr. Deborah Mash. Σχετικό άρθρο – Dr. Deborah Mash Talks About the Unique Power of Ibogaine Therapy for Drug Addiction. Η έρευνα  χρηματοδοτήθηκε από τον Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων FDA. Έτσι στήθηκε η πρώτη μονάδα πειραματισμού σε χρήστες μεθαδόνης, κοκαΐνης και άλλων οπιούχων όπως και σε αλκοολικούς. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά το 99% των ασθενών επανήρθε κανονικά. Μόνο που η έρευνα κατά παράξενο τρόπο σταμάτησε λόγο διακοπής χρηματοδότησης από την FDA, προφανώς ο καθένας μπορεί να καταλάβει γιατί. Τα αποτελέσματα όπως και σχετικά βίντεο από την έρευνα υπάρχουν στο διαδίκτυο και μπορεί κάποιος να τα βρει στο ΥouΤube.

Ο Howard Lotsof κατάφερε να ιδρύσει έναν σύλλογο για την ενημέρωση και την θεραπεία των χρηστών, εκπαιδεύοντας και ενημερώνοντας πολλούς underground providers , οι οποίοι με την σειρά τους θεράπευσαν σε δικά τους υποτυπώδη κέντρα εκατοντάδες πρώην χρήστες. Ένας από αυτούς ήταν και ο γνωστός πλέον στον χώρο της Ιμπογκαΐνης Ελληνικής καταγωγής Δημήτρη Μουγιάνης. dimitris-mougianisΟ Δημήτρης ήταν για πολλά χρόνια χρήστης πολλών ουσιών έχοντας φτάσει στην καταστροφή. Είχε μια rock μπάντα και είχε γίνει πολύ διάσημος, η φήμη όμως και τα χρήματα γρήγορα των έριξαν στα ναρκωτικά. Ακούγοντας για την Ιμπογκαΐνη θέλησε να μεταβεί στην Ολλανδία, όπου και έκανε την θεραπεία. Μετά από μια βδομάδα θεραπείας ο Δημήτρη άρχισε το νέο του ταξίδι στον άγνωστο γι’ αυτόν κόσμο της Ιμπογκαΐνης. Θέλοντας να θεραπεύσει και άλλους σαν κι αυτόν και να αποκάλυψη στον κόσμο το μυστικό της Ιμπογκαΐνης αποφασίζει θέτοντας σε ρίσκο τη ζωή του να βοηθήσει, αφού δεν μπορούσε να βλέπει τους  χρήστες γύρο του να πεθαίνουν αβοήθητοι στους δρόμους της Νεορκέζικης πρωτεύουσας.  Έτσι λοιπόν με το αμάξι του και με την βοήθεια φίλων καταφέρνει να προσέγγιση με πολύ δυσκολία διάφορους χρήστες ναρκωτικών ουσιών. Η καινούργια όμως αυτή περιπέτεια που δεν του στοίχισε και λίγο. Διώξεις από την αστυνομία , φυλακίσεις, περιορισμό εξόδου από την χώρα και άλλα, είναι από τα λίγα που οι ακτιβιστές της Ιμπογκαΐνης έχουν υποστεί. Ο Δημήτρης όμως δεν το βάζει κάτω, η πρώτη του δουλειά μετά από αρκετά χρόνια είναι η δημιουργία μιας ταινίας όπου δείχνει όλη την περιπέτεια που πέρασε σε αρκετές θεραπείες. Η σκηνοθεσία είναι του  Michel Negroponte ο οποίος θεραπευτικέ επίσης με την Ιμπογκαΐνης  από τον Δημήτρη. Μετά από την πρωτόγνωρη εμπειρία που είχε ενθουσιαστικέ και θέλησε να συνεργαστεί μαζί με τον Δημήτρη  για το γύρισμα της ταινίας με τίτλο  “I’m dangerous with love”.

Ο Δημήτρης μέχρι τώρα έχει θεραπεύσει εκατοντάδες χρήστες με την μέθοδο της Ιμπογκαΐνης επιλέγοντας τον δικό του τρόπο θεραπείας.

Ο Δημήτρης σήμερα έχει το δικό του κέντρο θεραπείας όπου και καταφθάνουν από όλο τον κόσμο για να ζήσουν την πρωτόγνωρη και απίστευτη σε πολλούς εμπειρία της Ιμπογκαΐνης.

Η Ιμπογκαΐνη είναι νόμιμη σε  χώρες της Νοτίου Αμερικής, είναι επίσης νόμιμη σε Ολλανδία. Στην Ελλάδα και Κύπρο δεν υπάρχει σχετική νομοθεσία. Ο ποιο έμπειρος Ibogaine Provider είναι ο Κωνσταντίνος Μακεδόνας, όπου και μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσο facebook.

Στην Σερβία επίσης υπάρχει κέντρο αποτοξίνωσης. Πληροφορίες για τα κέντρα μπορεί να δει κανείς παρακάτω όπως και τα στοιχεία επαφής με του Έλληνες providers που συνεργάζονται με γιατρούς.

Πόσο κοστίζει η θεραπεία;

Το κόστος της θεραπείας εξαρτάται απο τον κάθε Provider, από το μέρος που γίνεται και τις παροχές που έχει το κάθε κέντρο. Υπάρχουν και πολλά κέντρα πολυτελείας όπου το κόστος είναι αρκετά υψηλό και η θεραπεία γίνεται μόνο μια φορά. Επιπλέον με την θεραπεία προσφέρονται και άλλες υπηρεσίας ευεξίας , χαλάρωσης και σωστής διατροφής που βοηθάνε στην επαναφορά.

Σε ποιες μορφές χωρηγείται;

Η Ιμπογκαΐνη χορηγείται τις περισσότερες φορές μόνο σε μορφή χαπιού του ενός γραμμαρίου. Κάποιοι providers μασάνε την ρίζα του φυτού Iboga, από το οποίο προέρχεται και η ουσία, το οποίο μπορεί να φέρει το ίδιο αποτέλεσμα.

Που γίνεται η θεραπεία;

Η θεραπεία γίνεται σε φιλικό χώρο, που δεν έχει σχέση με νοσοκομείο , κλινική ή τα γνωστά κέντρα απεξάρτησης.

Μερικά γνωστά κέντρα απεξάρτησης είναι: 

Πληροφορίες για περισσότερα κέντρα στην Ευρώπη … http://www.ibogaine.co.uk/options.htm

ibogaineclinic.com,

theholisticsanctuary.com

crossroadsibogaine.com

livingcleanibogaine.com

mindsalive.org

Άλλα κέντρα μπορείτε να βρείτε εδώ: http://ibogainetreatmentinfo.com/ibogaine-treatment-centers/

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

before_after_ibogaine

Τι πρέπει να κάνω πριν την θεραπεία; 

Πριν την θεραπεία χρειάζονται κάποιες εξετάσεις από την πλευρά του ασθενή. Μετά από τις εξετάσεις μπορεί να προχωρήσει στην θεραπεία, με την χορήγηση δοκιμαστικής δόσης Ιμπογκαΐνης προκειμένου να ελεγχθεί αν ο πάσχοντας είναι αλλεργικός στην ουσία, έπειτα του χορηγείτε και η δεύτερη δόση τους ενός γραμμαρίου που είναι και η ποιο δραστική, εκεί θα αρχίσει το ταξίδι στον κόσμο των παραισθήσεων και των ονείρων, που μπορεί για κάποιους να είναι λίγο οδυνηρό.

Συνήθως αυτό που βιώνουν οι πάσχοντες είναι εικόνες από την ζωή τους μέσα από τις οποίες βλέπουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται, οι εμπειρίες διαφέρουν από πάσχοντα σε πάσχοντα. Επίσης δημιουργείτε υπερευαισθησία στο φως και αυτός είναι και ο λόγος που το δωμάτιο που γίνεται η θεραπεία είναι σκοτεινό η με χαμηλό φωτισμό.

Μετά από την 48ωρη εμπειρία ο ασθενής επανέρχεται σιγά σιγά και αρχίζει να αισθάνεται καλλίτερα, ο ζαλάδες και η κόπωση μπορεί να συνεχιστεί για αρκετές ώρες και μέρες.

Όταν θα έχει επανέρθει θα είναι ένας άλλος άνθρωπος ελπίζοντας σε μια καινούργια ζωή. Η Ιμπογκαΐνη έχει κάνει το θαύμα της και τώρα πλέον ο ασθενής έχει απαλλαγεί από το στερητικό σύνδρομο, καμία αίσθηση για ναρκωτικά, πλέον είναι στο χέρι του η απόφαση να κρατηθεί καθαρός.

Η Ιμπογκαΐνη δεν προκαλεί σύνδρομο στέρησης δηλαδή ο ασθενής δεν εθίζεται στην Ιμπογκαΐνη. Μπορεί να ξανά πάρει την ουσία όποτε το θέλει και μόνο από προσωπική του επιθυμία προς ενίσχυση της θεραπείας. Πολλοί είναι αυτοί που έχουν καταπολεμήσει το σύνδρομο κατάθλιψης και άλλες ψυχονευρωτικές παθήσεις με την θεραπεία Ιμπογκαΐνης.

Από ποιες ουσίες μπορεί κάποιος να απεξαρτηθεί;

Μέχρι τώρα, ηρωίνη, κοκαΐνη, αλκοόλ, οπιούχα, μεθαδόνη, και άλλα υποκατάστατα που προκαλούν χειρότερο εθισμό και άλλα υποκατάστατα και καινούρια φτηνά ναρκωτικά (όπως το SISA), μπορούν να αντιμετωπιστούν με μεγάλη επιτυχία.

Σε ποια κέντρα μπορώ να κάνω την θεραπεία;

Υπάρχουν πλέον πολλά κέντρα που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί, σε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής και στην Ευρώπη, όπου η ουσία είναι ελεύθερη για χρήση. Ψάξτε στο διαδίκτυο Ibogaine tritment

Τι πρέπει να προσέξω;

Αυτό που πρέπει να προσέξει κανείς είναι η επιλογή του κέντρου θεραπείας και του ibogaine provider. Η ουσία διανέμεται ελεύθερα και δεν μπορεί να πατενταριστεί γιατί είναι φυτικής προέλευσης. Πρόσβαση να την αγοράσουν έχουν όλοι όπως και μπορούν να κάνουν την θεραπεία μόνοι τους αν γνωρίζουν πώς, αλλά με δική τους ευθύνη.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Σχετικά άρθρα και βίντεο :

ibogaine2

VICE – Kicking Addiction by Going from Heroin to Methadone to Ibogaine –  http://www.vice.com/video/kicking-heroin-with-an-ibogaine-ceremony

New York Times – http://www.nytimes.com/2013/04/07/nyregion/dimitri-mugianis-helps-addicts-with-an-african-spiritual-practice.html?_r=1

http://www.complex.com/pop-culture/2014/08/dimitri-mugianis-alternative-heroin-addition-treatments-interview

Στην Ελλάδα:

Ibogaine treatments in Athens, Greece. Located on a beautiful site near an ancient Greek temple, Cosmos Makedonas and his team offers affordable holistic iboga root-extract/ibogaine treatment for addiction as well as sessions for personal growth and development. After care provided. Contact Cosmos on tel: 0030 698 0283760 or e-mail: ibogaine_greece@hotmail.com.

https://www.facebook.com/ibogaineuropecom-ibogainegr-134972806604131/?fref=ts

Περισσότερες πληροφορίες μόνο στα Αγγλικά θα βρείτε στα πλήρες ενημερωμένα site που ενημερώνονται συνεχώς από την κοινότητα των Ibogaine Providers.

Πληροφορίες για την θεραπεία σε όλο τον Κόσμο, κέντρα και providers εδώ –  http://www.ibogaine.co.uk/options.htm

http://www.ibogasafe.com/

https://www.myeboga.com

http://www.ibogaine.desk.nl/

Πολλές μαρτυρίες υπάρχουν στο dailymotion.com, vimeo.com, youtube.com. Ψάξτε με τις φράσεις Ibogaine testimonialsibogaine experience , ibogaine treatment

Μπορείτε να γίνεται μέλος σε κοινότητες πρώην χρηστών που θεραπεύτηκαν με Ιμπογκαΐνη στο Facebook –  ψάξτε με την λέξη Ibogaine

http://www.vice.com/read/can-a-psychedelic-root-cure-heroin-addiction-234

http://www.villagevoice.com/news/ibogaine-can-it-cure-addiction-without-the-hallucinogenic-trip-6437311

Διάφορα Βίντεο δείτε εδώ:

 

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για