Ο Χρήστος Πατούχας: "Η πόλη χρωστάει στον Σπύρο Μαρίνη"

Πάτρα: Χρ. Πατούχας «Διαφωνούμε με τα δημοψηφίσματα» – Κριτική στην ΡΑΠ για το Θαλάσσιο Μέτωπο

Σχετικά με την ανακοίνωση – πρόταση της Δημοτικής παράταξης ΡΑΠ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1. Ο αγώνας της διεκδίκησης του θαλασσίου μετώπου, της κεντρικής παραλιακής ζώνης της πόλης μας, έχει μεγάλο παρελθόν. Θυμίζουμε την δράση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, η οποία στην παρελθούσα τετραετία, προκάλεσε επανειλημμένες ομόφωνες ή σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων υπογραφών, μαζικότατων συλλαλητηρίων υπό βροχή στον μόλο της Αγίου Νικολάου, επιστολές σε ολόκληρη την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενέργειες που οδήγησαν στην υπογραφή της σύμβασης προσωρινής παραχώρησης των 3500 μέτρων στην πόλη.

2. Χαιρόμαστε, που η παράταξη της ΡΑΠ, αναγνωρίζει ευθύνες στους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής και της καταλογίζει αδράνεια, την στιγμή μάλιστα που η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, είχε την πολιτική στήριξη για πάνω από 7 χρόνια κορυφαίων στελεχών της ΡΑΠ, και του πολιτικού τους φορέα (ΣΥΝ). Η πραγματικότητα είναι ότι η πόλη εξαιτίας αυτής της αδράνειας, έχασε την ευκαιρία να κλείσει τότε, στο αμέσως επόμενο δίμηνο, από την προσωρινή παραχώρηση, το θέμα. Έχουμε πολλές φορές μέχρι τώρα καταλογίσει αυτή την ευθύνη στην Δημοτική Αρχή. Στο επόμενο διάστημα η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, σε συνεργασία με την διοίκηση της ΟΛΠΑ ΑΕ, άρχισαν να αμφισβητούν, να υπονομεύουν, να ψαλιδίζουν την παραχώρηση, για να φτάσουμε στην «εξαγγελία» του κ. Βαρβιτσιώτη, για την «παραχώρηση» των 330 μέτρων. Μάλιστα, ούτε αυτά, γιατί θα συνεχίσουν να υπάρχουν Τελωνεία, Λιμεναρχείο και λιμενική δραστηριότητα στο χώρο αυτό.

3. Δεν διαφωνούμε με τα δημοψηφίσματα. Ιδιαίτερα για κρίσιμα θέματα που τίθενται για πρώτη φορά και απαιτούν την αναλυτική πληροφόρηση της κοινής γνώμης. Εν προκειμένω όμως, θεωρούμε καθολική την θέληση του Πατραϊκού λαού για την διέξοδο της πόλης στην θάλασσα της. Που έχει εκφραστεί διαχρονικά, με αποφάσεις διαδοχικών Δημοτικών Συμβουλίων και όλων των αντιπροσωπευτικών φορέων της πόλης. Στην εκλογική περίοδο, έτσι και αλλιώς θα είναι θέμα του διαλόγου. Ο στόχος είναι δύσκολος και απαιτεί συγκρούσεις με την Κυβέρνηση και τις δεσμεύσεις της. Κυρίως, απαιτεί λαϊκές κινητοποιήσεις με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής που θα αναδείξουμε τον Μάιο.

Φυσικά, ορισμένοι από τους «ανεξάρτητους» και «ακομμάτιστους» υποψηφίους, συνιστούν «διάλογο και συνεργασία» με τον ΟΛΠΑ το ΤΑΙΠΕΔ, την Κυβέρνηση, δηλαδή εκ του πλαγίου, συνιστούν την πλήρη αποδοχή της υποταγής μας. Είναι το ίδιο με αυτό που λένε ότι στις Δημοτικές εκλογές, δεν ψηφίζουμε για Κυβέρνηση , άρα να μην ασχοληθούμε με την κυβερνητική πολιτική. Νομίζουν, ότι έτσι θα γλυτώσουν την λαϊκή κατακραυγή;

Για την Ανυπότακτη Πολιτεία

Χρήστος Πατούχας

Δημοτικός Σύμβουλος

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για