Πάτρα: Απόψε η θεατρική παράσταση γα την στήριξη του Ογκολογικού Ξενώνα «Η Ελπίδα»

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, συνδιοργανώνουν σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 9.15 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», τη θεατρική παράσταση George Dandin του Μολιέρου.

Τα έσοδα από την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση θα δοθούν στο Ίδρυμα Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν προχθές ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, η πρόεδρος του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών «Η Ελπίδα», Μαρία Δαφάλια- Μασσαρά, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Εθελοντές Στήριξης των Ογκολογικών Ασθενών – Η Ελπίδα», Γιώργος Παπανικολάου, η πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Νανά Πατρώνη και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Θοδωρής Αμπαζής, ζήτησαν από τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» τη σημερινή παράσταση προκειμένου να στηριχθεί όχι μόνο ηθικά αλλά και οικονομικά ο Ογκολογικός Ξενώνας «Η Ελπίδα».

Η παράσταση George Dandin του Μολιέρου

Το θέμα του απατημένου συζύγου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με μία σατανική κοινωνική μηχανή, απασχολεί τον κωμωδιογράφο της γαλλικής κλασικής δραματουργίας, Μολιέρο , στο έργο του: George Dandin.

Τα πρόσωπα του έργου αποτελούν φορείς ταξικής συμπεριφοράς και πράττουν ανάλογα με την κοινωνική τους θέση σ’ ένα συνεχώς κλιμακούμενο παιχνίδι ρόλων.. Το έργο αν και συνδέεται με την παράδοση της μεσαιωνικής και αναγεννησιακής φάρσας, η διασκέδαση συνυπάρχει με τη δριμεία κριτική. Ο συγγραφέας, ανατόμος της ανθρώπινης ψυχής, φέρνει στην επιφάνεια με λεπτότητα και θεατρική δεξιοτεχνία τα ελαττώματα και τις μικροπρέπειες των ανθρώπων.

Η ανάγκη της αποδοχής διαφορετικών συμπεριφορών και αντιλήψεων για τη ζωή με στόχο την επιβίωση σε μία νέα τάξη πραγμάτων φανερώνει στο έργο τη δυσκολία των ανθρώπων να ξεφύγουν από το εγώ τους, ακόμη κι όταν αυτό είναι ο μόνος δρόμος σωτηρίας.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Ανδρέας Στάϊκος,

Σκηνοθεσία-Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνικό-Κοστούμια: Γιώργος Μαραζιώτης

Κίνηση: Μάρω Γαλάνη

Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος

Βοηθός ενδυματολόγου:Μαρία Βασιλάκη

Βοηθοί σκηνοθέτη:Ειρήνη Γκότση & Σόνια Ράπτη

Παίζουν:

Διονύσης Βούλτσος, Θανάσης Δόβρης, Μαρία Κατριβέση, Βασίλης Κόκκαλης, Μίλτος Νίκας, Σοφία Σεϊρλή, Στέλιος Σοφός, Ανδριάνα Χαλκίδη.

Βιόλα: Φώτης Παπαντωνίου.

Παραστάσεις: Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή έως 16 Μαρτίου 2014.

Κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου:2610273613

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για