Πάτρα: Φαρμακεία ασφαλείας από αύριο έως και την Τρίτη- Απεργούν οι Φαρμακοποιοί της Αχαΐας

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση  του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε,  αργά χθες το βράδυ, αποφάσισε ομόφωνα απεργιακή κινητοποίηση με φαρμακεία ασφαλείας από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου 8 Μαρτίου  έως και την Τρίτη 11 Μαρτίου, αναμένοντας τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας , όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αχαΐας, «απεργούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, που σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα, παρ’ όλες τις υπουργικές ‘’πιρουέτες’’ που προσπαθούν να μας ‘’χρυσώσουν το χάπι’’, προσπαθεί να επιβάλει ακραίο νεοφιλελευθερισμό στο χώρο της υγείας και επί της ουσίας κατάργηση του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας στήριξαν οικονομικά και όχι μόνο, τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και το ασφαλιστικό σύστημα, με τεράστιες θυσίες αυτήν την τετραετία. Σε αντάλλαγμα, η υπεύθυνη κυβέρνηση της χώρας εκχωρεί όλη μας την περιουσία, καθώς και το επιστημονικό κομμάτι της δουλειάς μας στις αγορές, σε όποιον δηλ. διαθέτει περισσότερο χρήμα, εν ονόματι μιας ανάπτυξης που θα οδηγήσει χιλιάδες επιστήμονες αλλά και το υπαλληλικό προσωπικό φαρμακαποθηκών και φαρμακείων στον γνωστό πλέον για τη χώρα δρόμο της ανεργίας.

Ευχόμαστε η διοίκηση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραμείνει αμετακίνητη στις θέσεις που έχουμε συμφωνήσει ως κλάδος ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουμε ως τις Ευρωεκλογές με τα φαρμακεία σε απεργιακή κινητοποίηση. Για τους φαρμακοποιούς της χώρας, δεν υπάρχουν πολιτικά κόμματα, υπάρχει η επιστήμη τους, οι περιουσίες τους, άλλα και η υγεία του λαού. Όλα αυτά επιθυμεί να τα σαρώσει η κυβέρνηση της ‘’ανάπτυξης’’.

Από Σάββατο 8:00 το πρωί, στο Δήμο Πατρέων θα εφημερεύουν 3 φαρμακεία τα οποία θα εναλλάσσονται ανά τρίωρο, ενώ στους όμορους Δήμους από ένα, από 8:00 το πρωί έως 14:00 το μεσημέρι.

Στο Δήμο Δύμης ένα φαρμακείο από 8:00 το πρωί έως 14:30 το μεσημέρι και ένα από 14:30 έως το άλλο πρωί.

Φαρμακείο ασφαλείας επίσης, θα υπάρχει και στο Δήμο Καλαβρύτων.

Τα μονοεδρικά και διεδρικά φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά.

Τα φαρμακεία ασφαλείας θα ανακοινωθούν ως το μεσημέρι της Παρασκευής σε Μ.Μ.Ε. και ηλεκτρονικό τύπο.

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για