ΔΗΜΑΡ: Παραμένει πρόεδρος ο Φώτης Κουβέλης

Γρηγόρης Ψαριανός: «Ο Κουβέλης δεν απαντά στα τηλεφωνήματά μου»

Το… χάσμα που υπάρχει στη ΔΗΜΑΡ επιβεβαιώνουν οι καθημερινές δηλώσεις στελεχών, με την κατάσταση, μετά την καθίζηση του κόμματος στις ευρωεκλογές και την «παραίτηση» του Φώτη Κουβέλη θυμίζει… σαπουνόπερα.

Σε… πρωταγωνιστή του «δράματος» αναδεικνύεται, βέβαια, όχι μόνο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αλλά και ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος, με ραδιοφωνικές του δηλώσεις, θέλησε να εκφράσει το παράπονό του για τη στάση του κ. Κουβέλη.

Είπε συγκεκριμένα ο κ. Ψαριανός, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM: «Δεν πήγα στη συνεδρίαση (σ.σ. της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) και πήρα τον Φώτη Κουβέλη τηλέφωνο χθες, για να του πω το λόγο που δεν θα πάω, αλλά δεν το κατάφερα, διότι δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα. Δεν πήγα, ακριβώς για να μην ακούσω ακριβώς αυτά που είπε ο συντροφάκος μου ο Θόδωρος (Μαργαρίτης). Και το λέω γλυκά «ο συντροφάκος μου». Έτσι απευθύνομαι και στον ίδιο. Του λέω «βρε συντροφάκο, γιατί πάλι κωλοτούμπα;». Ευθέως…».

Πρόσθεσε επίσης και τα εξής, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη και των στρατηγικών του επιλογών: «Κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας στα γρήγορα, αλλά λέμε ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έκαναν άλλα. Υποστήριζαν άλλα πράγματα κτλ. Είχαμε πει για την αποχώρηση από την κυβέρνηση ότι έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και για λάθος λόγο. Δεν το αντέκρουσε. Δεύτερον, για το ακαριαίο «όχι» στο διάλογο για την Κεντροαριστερά, που του είπαμε ότι κάνει λάθος, δεν το αντέκρουσε πάλι. Και τώρα κάνει αυτοκριτική ότι έπρεπε να συμμετέχει στο διάλογο. Ε, χαίρω πολύ. Άλλα μας έλεγαν εμάς, που τα υποστηρίζαμε αυτά: ότι υπηρετούμε αντίπαλο πολιτικό σχέδιο. Μας έλεγαν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ειλημμένες και καλούμασταν μετά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, στην Κεντρική Επιτροπή και στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις εγκρίνουμε».

Ο κ. Ψαριανό συμπλήρωσε επίσης πως «η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε από μία πολύ στενή ομάδα ανθρώπων. Ο κ. Πανούσης, εδώ και πάρα πολύ καιρό, εδώ και εβδομάδες αρθρογραφεί στην «Αυγή» και βγαίνει καθημερινά σχεδόν στο «Κόκκινο», όπου εγώ δεν βγαίνω ούτε για πέντε λεπτά. Και άλλοι σύντροφοι βγαίνουν και πολλά άλλα στελέχη μας και μιλούν για την αριστερή διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το σχέδιο! Όσοι μιλάνε τώρα για την Κεντροαριστερά από την πλευρά Μαργαρίτη, λένε «να δούμε τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά» από τη μία και από την άλλη «να δούμε και τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ»».

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για