Προτείνουμε και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να προκηρύξει άμεσα τη διενέργεια δημοψηφίσματος

ΠΑΤΡΑ, Ανθρώπινη Πόλη: «Προτείνουμε και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να προκηρύξει άμεσα τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θαλάσσιο μετώπο»

Σε σχέση με το θέμα του θαλάσσιου μετώπου επανερχόμαστε μετά τις πρόσφατες εξελίξεις θέλοντας να τονίσουμε ότι για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας διελκυστίνδας μεταξύ μιας κυβέρνησης αποφασισμένης να προωθήσει ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος των πολιτών και του δημόσιου πλούτου και μιας δημοτικής αρχής ανήμπορης να αντιδράσει και να εκφράσει το όραμα μιας πόλης που επιζητά επί σειρά ετών διέξοδο στη θάλασσα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μόνες αντιδράσεις στις εξαγγελίες Βαρβιτσιώτη περιορίζονται είτε σε ανούσιες συνεντεύξεις τύπου είτε σε επίκληση να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, προφανώς για να βγει πάλι ένα δελτίο τύπου που να επιβεβαιώνει παλιότερες αποφάσεις.

Παρατηρούμε, όμως, ότι αυτό που επιχειρείται συστηματικά είναι να αποφευχθεί η συμμετοχή των πολιτών στην διεκδίκηση ενός από τα σπουδαιότερα θέματα που θα ρυθμίσουν τη ζωή της πόλης μας και των κατοίκων της για τα επόμενα πενήντα χρόνια.

Προτείνουμε και καλούμε το δημοτικό συμβούλιο να προκηρύξει άμεσα τη διενέργεια δημοψηφίσματος με θέμα τη μετατροπή της προσωρινής παραχώρησης των 3.5 χιλιομέτρων θαλάσσιου μετώπου σε οριστική.

Δημοψήφισμα που θα αναγκάσει όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς και τους υποψήφιους Δημάρχους να τοποθετηθούν ξεκάθαρα στο ζήτημα, χωρίς μισόλογα, προφάσεις και υπεκφυγές, όπως άλλωστε έχουν υποχρέωση να κάνουν.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για