Πάτρα – Achaia Clauss: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου τα Οινοποιεία ανοίγουν τις Πόρτες τους

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σάββατο 31 Μαΐου και την Κυριακή 1 Ιουνίου τα Οινοποιεία ανοίγουν τις Πόρτες τους και υποδέχονται τους οινόφιλους,δίνοντας τους την ευκαιρία να γνωρίσουν σπουδαίους παραγωγούς και εξαιρετικά κρασιά, στον τόπο παραγωγής τους.
Η Αchaia Clauss τις Πόρτες- για την ακρίβεια, τις Πύλες της- τις έχει ανοικτές από τις 10 Σεπτεμβρίου 1885, όταν την επισκέφθηκε η Αυτοκράτειρα Ελισάβετ, της Αυστροουγγαρίας. Εκείνη την ημέρα, η Achaia Clauss ίδρυσε τον θεσμό του Οινοτουρισμού στην Ελλάδα.

Από τότε, αυτές τις πύλες τις έχουν διαβεί εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι ξεναγούνται στα ιστορικά κελάρια με τα υπεραιωνοβια βαρέλια – έργα τέχνης- , στα οποία παλαιώνει η πρωταγωνίστρια του οινοποιείου, ΜαυροΔαφνη.
Για το εορταστικό διήμερο του 2014, το γεγονός που δημιουργούμε είναι μια εκτενέστερη γνωριμία με το οινοποιείο.
Η ξενάγηση, εκτός από το Αυτοκρατορικό κελάρι, θα συμπεριλάβει προσκύνημα στην εκκλησία του Απόστολου Θωμά, την οποία έκτισε ο Γουσταύος Κλάους στην μνήμη της συζύγου του, Θωμαίδος Καρπούνη. Επίσης θα γίνει μια σύντομη περαντζάδα από τους αμπελώνες του
Chateau Clauss. Τόσο το Σάββατο 31-5, όσο και την Κυριακή 1-6, θα γίνουν τρείς ξεναγήσεις, διάρκειας μίας ώρας η καθεμία: Στις 11,00’, στις 12.30’ και στις 15.00’. Στο μεταξύ, στην Κάβα Δανιηλίδος θα ισχύουν εξαιρετικές τιμές , για τις παλαιωμένες Μαυροδάφνες μας.
Πάρτε λοιπόν το καπελάκι σας κι ελάτε να περάσουμε μαζί λίγες ώρες στο μοναδικό Οινόκαστρο της Ελλάδας, στην πανέμορφη φύση της Achaia Claussκαι να δοκιμάσουμε εξαιρετικά, επώνυμα Ελληνικά Κρασιά!

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για