Υπ. Υγείας: Πλαφόν δαπανών για τις ιατρικές εξετάσεις

Πάτρα: Δωρεάν εξετάσεις Περιφερικής Αρτηριακής και Θρομβοεμβολικής νόσου

Η Ελληνική Αγγειολογική Εταιρεία στα πλαίσια Συμποσίου που οργανώνει με την συνεργασία της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Π.Γ.Πατρών, το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 και ώρες 16.30 – 20.30 θα πραγματοποιήσει δωρεάν εξέταση κοινού για Περιφερική Αρτηριακή και Θρομβοεμβολική Νόσο στο ξενοδοχείο « Astir Patras».

Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Πατρέων, του Ιατρικού Συλλόγου Πατρέων και της Ιατρικής Εταιρείας Δυτικής Ελλάδος και Πελοποννήσου.

Η Περιφερική Αρτηριακή και Θρομβοεμβολική νόσος και η Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια, είναι μερικές από τις φλεβικές και αγγειακές νόσους που έχουν παρουσιαστεί στο κοινό έως και σήμερα.

Οι καπνίζοντες, άνω των 50 ετών, με πόνους στις κνήμες, στους μηρούς, το λείο, δροσερό και μη φυσιολογικό χρώμα του δέρματος των ποδιών, η επιπλέον σωματική προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί από τους πάσχοντες, κατά το περπάτημα, η διάρκεια του πόνου ακόμη και όταν ο πάσχων δεν βρίσκεται σε κίνηση, είναι μερικά από τα συμπτώματα που χρήζουν ιδιαίτερης σημασίας.

Σε αυτή την περίπτωση η ιατρική συμβουλή αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Ανησυχητικό παραμένει το γεγονός ότι πολλοί ασθενείς παραβλέπουν τα παραπάνω συμπτώματα και δεν τα αναφέρουν στο γιατρό τους θεωρώντας τα μέρος της φυσιολογικής γήρανσης. Γι’ αυτό η Περιφερική Αρτηριακή και Θρομβοεμβολική νόσος είναι ένα συχνό κλινικό πρόβλημα και πολλές φορές μια διαγνωστική πρόκληση.

Ο παρακλινικός έλεγχος που γίνεται από τους αγγειοχειρουργούς στις εκδηλώσεις κοινού αποσκοπεί στην εξέταση του ασθενούς, την εκτίμηση της βαρύτητας της βλάβης και της προκαλούμενης αιμοδυναμικής διαταραχής με τη βοήθεια αναίμακτων μεθόδων (Doppler) ή και με τη βοήθεια απεικονιστικών μεθόδων (Triplex) όποτε είναι εφικτό προκειμένου να καθοριστεί η θεραπευτική τακτική.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για