Ηλεία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Βούναργο (ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ)

Χθες το πρωί, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπο Καφύρα, τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, Περιφερειακούς Συμβούλους, κλιμάκιο επιστημόνων και διευθυντές των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, έκανε αυτοψία στα δύο σημεία της Ηλείας, όπου το εκτεταμένο αυτό φαινόμενο έχει προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Αναφορικά με το Βούναργο, ο κ. Κατσιφάρας ανακοίνωσε πως ήδη εξασφαλίστηκαν τα χρήματα από τους ελάχιστους πόρους που διαθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου με προγραμματική σύμβαση με τη Δημοτική Αρχή Πύργου, να προχωρήσει η εκπόνηση γεωλογικής και τεχνικής μελέτης και στη συνέχεια να γίνουν άμεσα οι όποιες παρεμβάσεις χρειάζονται.

katolisthisi vounargo patratora

Σχετικά με το Κατάκολο, θα υπάρξει άμεσα επικοινωνία με το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ), καθώς και καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, αφού το πρόβλημα στο συγκεκριμένο σημείο είναι αρκετά πιο σοβαρό απ’ ότι δείχνει αρχικά και θα πρέπει η μελέτη που θα γίνει και οι παρεμβάσεις να είναι επιστημονικά επαρκείς και να δίνονται τεχνικά οι πρέπουσες λύσεις.

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, όλο και περισσότερες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας “υποφέρουν” συχνά από κατολισθήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάται αυτό το φαινόμενο, αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάζονται και στην Αιτωλοακαρνανία και στην Αχαΐα, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ηλείας. Μέλημά μας είναι με τις τεχνικές μας υπηρεσίες και τους ειδικούς επιστήμονες να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το σοβαρό ζήτημα που στις περισσότερες των περιπτώσεων έχει σημαντικές επιπτώσεις στη ζωή των πολιτών μας. Και οι δύο αυτές περιοχές, το Βούναργο και το Κατάκολο, είναι μείζονος σημασίας για εμάς και θα παρέμβουμε για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας προσθέτοντας: «Βρισκόμαστε δίπλα τους και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να διασφαλίσουμε τις περιουσίες, τα σπίτια τους αλλά και τους ιδίους, ώστε να μην κινδυνεύουν και πάλι με τα ακραία καιρικά φαινόμενα».

Φωτογραφίες από “Δεύτερη Γνώμη”

katolisthisi vounargo patratora1 katolisthisi vounargo patratora2 katolisthisi vounargo patratora4.JG

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για