Να γίνει η Κριμαία τμήμα της Ρωσίας ψήφισε το τοπικό κοινοβούλιο

Να γίνει η Κριμαία τμήμα της Ρωσίας ψήφισε το τοπικό κοινοβούλιο

Να γίνει η Κριμαία τμήμα της Ρωσίας, ψήφισε σήμερα το τοπικό κοινοβούλιο στο οποίο κυριαρχούν οι ρωσόφωνοι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο το κείμενο της απόφασης.

Το τοπικό κοινοβούλιο συμφώνησε η Κριμαία «να εισέλθει στη Ρωσική Ομοσπονδία με τα δικαιώματα ενός υποκειμένου της Ρωσικής Ομοσπονδίας», αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πέσκοφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε για το αίτημα αυτό του κοινοβουλίου.

Νωρίτερα σήμερα το τοπικό κοινοβούλιο της Κριμαίας είχε ζητήσει από τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ενώσει την Κριμαία με τη Ρωσία, ενώ είχε ανακοινώσει τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 16 Μαρτίου για την επικύρωση της ένωσης αυτής.

Οι ψηφοφόροι θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στην ένωση με τη Ρωσική Ομοσπονδία και σε μια σαφώς ενισχυμένη αυτονομία, διευκρίνισε ο βουλευτής Γκριγκόρι Ιόφε.

Το τοπικό κοινοβούλιο της αυτόνομης δημοκρατίας της Κριμαίας προέβλεπε ως τώρα τη διοργάνωση δημοψηφίσματος στις 30 Μαρτίου, με μόνο ερώτημα την ενίσχυση της αυτονομίας της.

Εξάλλου ένα νομοσχέδιο για την απλούστευση της διαδικασίας με την οποία [τμήματα ξένων κρατών» μπορούν να εντάσσονται στη Ρωσική Ομοσπονδία, ενδέχεται να υιοθετηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πολιτικός Σεργκέι Μιρόνοφ, ο οποίος είναι ο συντάκτης του νομοσχεδίου.

«Για να το πω απλά, αυτό το νομοσχέδιο εισήχθη από εμένα για χάρη της Κριμαίας», δήλωσε ο Μιρόνοφ στο πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Στο μεταξύ, από πηγές της γερμανικής κυβέρνησης στο Βερολίνο έγινε γνωστό πως η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ συνομίλησε και πάλι με τον Πούτιν για την κρίση στην Κριμαία.

Οι πηγές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τη συνομιλία, που πραγματοποιήθηκε αργά χθες το βράδυ και επιβεβαιώθηκε από το Κρεμλίνο, και διευκρίνισαν μόνο πως την πρωτοβουλία γι’ αυτή είχε η γερμανική πλευρά.

Ο αντικαγκελάριος της Μέρκελ, ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συναντάται με τον Πούτιν σε επίσημη κατοικία κοντά στη Μόσχα.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για