Απ. Κατσιφάρας: «Τα γρανάζια της γραφειοκρατίας φρενάρουν τα αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό»

Στις πληγείσες από τις κατολισθήσεις περιοχές της Ηλείας, βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας.

Ο κ. Κατσιφάρας με αφορμή τον κίνδυνο υπερχείλισης του Αλφειού σε συνδυασμό με την απουσία έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Ο Περιφερειάρχης ερωτήθηκε για την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και απάντησε λέγοντας πως ενώ είχαν αναδειχθεί ανάδοχοι για την υλοποίηση του έργου, η γραφειοκρατία μετά από μια σειρά εξελίξεων «φρενάρει» το έργο.

«Τα γρανάζια και ο δαίδαλος της γραφειοκρατίας, είναι το μεγάλο εμπόδιο που έχουμε στο συγκεκριμένο έργο. Εκεί που είπαμε «φτάσαμε στη βρύση να πιούμε νερό», δηλαδή να ξεκινήσει το έργο, μετά τον προσυμβατικό έλεγχο και μετά από έναν τιτάνιο αγώνα ενστάσεων, προσφυγών, πολλών προβλημάτων, η πρώτη εταιρεία που το είχε αναλάβει δεν δέχθηκε, δεν δέχθηκε η δεύτερη και βρισκόμαστε σε ένα τελικό στάδιο για να δούμε ακριβώς τι μπορούμε να κάνουμε.

Αυτό που έχει σημασία για εμάς είναι ότι θέλουμε να γίνει το έργο. Κάνουμε όλες τις προσπάθειες για να μπορέσουμε να ξεμπλοκάρουμε από την γραφειοκρατία αλλά και από τα δικαστικά εμπόδια που έχει το συγκεκριμένο έργο. Γιατί είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας είναι ένα έργο περιβαλλοντικό είναι ένα έργο που θα προστατεύσει περιοχές αλλά θα παρέχει και ασφάλεια στους κατοίκους. Θέλω να πιστεύω ότι τα εμπόδια πλέον θα σταματήσουν και δεν θα είναι πάλι και προς το μέλλον» εξήγησε ο κ. Κατσιφάρας.

Τόνισε δε πως προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι ενέργειες του ιδίου και του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Καφύρα, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρεια. «Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την αδιέξοδη γραφειοκρατία, στις αδιέξοδες προσφυγές και τις εμπλοκές. Θα κάνουμε το παν έτσι ώστε να ξεκινήσει όσο γίνεται πιο γρήγορα το έργο. Βεβαίως αυτή τη στιγμή οι παρεμβάσεις που γίνονται είναι από πλευράς πολιτικής προστασίας, ήδη και στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με εισήγηση και του κ. Καφύρα μεταφέραμε 100 χιλιάδες ευρώ από άλλους κωδικούς στον κωδικό της πολιτικής προστασίας έτσι ώστε να δώσουμε άμεσα λύσεις εκεί που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε έκτακτες καταστάσεις.

Είναι στο τελικό στάδιο, είναι μόνο ο ελεγκτής νομιμότητας, αυτό δεν μας επηρεάζει σε ότι αφορά το ποσό αυτό. Αυτό που είναι το μεγάλο άγχος σε εμάς, η μεγάλη προσπάθεια που γίνεται είναι να ξεκινήσει το μεγάλο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας. Καταφέραμε πριν από τέσσερις μήνες να εντάξουμε και την μελέτη, είναι 800 χιλιάδες ευρώ για το κομμάτι από Καλυβάκια μέχρι τον ποταμό Ερύμανθο» κατέληξε ο κ. Κατσιφάρας.

Πηγή: ilialive.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για