Αίγιο: Κατέπλευσαν τα πλοία της «ανάπτυξης»

Αρκετά σημαντική μέρα για τη λειτουργία και την ανάπτυξη της λιμενικής ζώνης Αιγίου αποτέλεσε η σημερινή, καθώς έφτασε στο Αίγιο το πρώτο πλοίο που μεταφέρει αδρανή υλικά και σιδηρό οπλισμό, για να καλυφθούν οι κατασκευαστικές ανάγκες της σιδηροδρομικής γραμμής και του νέου αυτοκινητοδρόμου. Πρόκειται για την απαρχή μιας σπουδαίας εμπορικής συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού

Ταμείου Αιγιαλείας και εταιρείας μεταφοράς και η σπουδαιότητα ενισχύεται από το γεγονός πως το Αίγιο ουσιαστικά “κέρδισε” τη δουλειά έχοντας να ανταγωνιστεί μεγαλύτερα λιμάνια, όπως αυτό της Πάτρας και του Κιάτου.

Ο ναυλομεσίτης και ναυτικός πράκτορας κ. Παντελής Φλόκας (στην κάτω φωτό με τον κ. Τοχμιτζόγλου) δήλωσε: “Η συμφωνία αυτή και ακολούθως και η συνεργασία, οφείλεται κατά κύριο λόγο στις δεινές διαπραγματευτικές ικανότητες του προέδρου του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου κ. Γιάννη Τοχμιτζόγλου, με τον οποίο ήρθαμε πριν καιρό σε σειρά επαφών, ενώ συνέβαλαν αρκετά και οι συζητήσεις μας με τους λιμενεργάτες της περιοχής. Επιλέξαμε το Αίγιο επίσης, λόγω της ανταγωνιστικής τιμής που πετύχαμε και λόγω της θέσης των εργοταξίων που είναι σε μικρή απόσταση από το λιμάνι σας”.

Ο κ. Φλόκας τόνισε πως η συμφωνία προβλέπει πως σε χρονικό ορίζοντα 18 μηνών, αναμένεται να έρθουν στο λιμάνι του Αιγίου περίπου 70 πλοία, που θα μεταφέρουν συνολικά πάνω από 120.000 τόνοι σίδερου και αδρανών υλικών. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε στο filodimos.gr, προχωρούν και βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο, διαπραγματεύσεις για νέα συμφωνία ενόψει και της έναρξης των εργασιών της Ιονίας Οδού, κάτι που αν επιτευχθεί, θα σημάνει πολλαπλάσια δρομολόγια εκφόρτωσης υλικών!

Είναι σαφές πως με αυτή τη συμφωνία, το λιμάνι του Αιγίου αποκτά νέα πνοή και προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης, ενώ αποκτά δουλειά και σειρά επαγγελματιών που σχετίζονται με την εκφόρτωση και μεταφορά των υλικών (χειριστές, οδηγοί φορτηγών, λιμενεργάτες, μεταφορείς). Και βέβαια, περισσότερα πλοία στο λιμάνι σημαίνουν και περισσότερα έσοδα για το Λιμενικό Ταμείο, που θα αποδοθούν σε νέα έργα στην παραλιακή ζώνη του Αιγίου.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για