Συνήγορος του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη στην Πάτρα – Την Τρίτη 18 Μαρτίου

Η Συνήγορος του Πολίτη, Καλλιόπη Σπανού, θα επισκεφθεί την Πάτρα, την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, επικεφαλής κλιμακίου της ανεξάρτητης αρχής. Σκοπός της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των πολιτών και των στελεχών των δημοσίων υπηρεσιών της περιοχής για την αποστολή και το έργο του Συνηγόρου του Πολίτη.

Από τον Οκτώβριο του 1998, όταν ξεκίνησε η λειτουργία του Συνηγόρου του Πολίτη έως σήμερα, η ανεξάρτητη αρχή έχει δεχτεί περίπου 168.000 αναφορές. Οι 2.970 περίπου προέρχονται από πολίτες της Αχαΐας και οι 3.108 από την Δυτική Ελλάδα.

Την Τρίτη 18 Μαρτίου, από τις 10.30 π.μ. έως τις 12.00 μ.μ., η Συνήγορος του Πολίτη θα συναντηθεί με εκπροσώπους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα και θα μιλήσει για τις αρμοδιότητες της ανεξάρτητης αρχής. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει συζήτηση για θέματα της περιοχής. Στις 12.30 μ.μ. η κυρία Σπανού θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ημέρα, από τις 10.30 π.μ. έως τις 2 μ.μ. και από τις 5 μ.μ. έως τις 7 μ.μ., πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν πληροφορίες για θέματα που τους απασχολούν και εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και να καταθέσουν αναφορές.

Παράλληλα, από 17.30 μ.μ. έως τις 21.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία «Υποστήριξης δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων & Ένταξης Μεταναστών» και την Αναπτυξιακή Επιχείρηση ΑΔΕΠ – Α.Ε. Δήμου Πατρέων. Θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Progress από τους εταίρους, θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί τοπικών φορέων και θεσμικών εκπροσώπων και θα αναδειχθούν πρακτικές καταπολέμησης των διακρίσεων, προώθησης ισότητας ευκαιριών και στήριξης ευάλωτων ομάδων.

Όλες οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στην Αγορά Αργύρη, Αγ. Ανδρέου 12 – Πάτρα

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για