Ηλεία: Εκτεταμένα προβλήματα σε Βούναργο και Κατάκολο από κατολισθήσεις- Συναγερμός για υπερχείλιση του Αλφειού (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλης έκτασης τα προβλήματα που έχουν σημειωθεί στην Ηλεία, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών. Επί ποδός τοπικές αρχές για την αντιμετώπιση τους. Στο Κατάκολο βουνό «στέκει» απειλητικά πάνω από σπίτια, στο Βούναργο υποχώρησε το έδαφος, παρασύροντας δρόμους και δεξαμενές υδροδότησεις, ενώ συναγερμός έχει σημάνει υπό το φόβο υπερχείλισης του Αλφείου.

Βούναργο: Υποχώρησε το έδαφος- Η γη «κατάπιε» δρόμους και δεξαμενές!

Την περιοχή που σημειώθηκε η μεγάλη κατολίσθηση που παρέσυρε δρόμο και δεξαμενές νερού στο Βούναργο, επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος. «Δεν υπήρχε καμία προηγούμενη ένδειξη. Είναι ένα φαινόμενο που μας είχε αιφνιδιάσει όλους θα το αντιμετωπίσουμε. Η έκτασή του είναι μεγάλη σε όλη την πλαγιά. Έχει μετακινηθεί ολόκληρο το τμήμα του βουνού».

Ο Δήμαρχος μαζί με συνεργάτες του, είδαν την κατάσταση, έκαναν λόγο για εκτεταμένο φαινόμενο που έχει προκαλέσει πολύ μεγάλες ζημιές και τόνισε πως άμεση προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της υδροδότησης άμεσα.

Ο Aντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος, ανέφερε ότι «αυτό το γεωλογικό φαινόμενο στο Βούναργο είναι πιο σοβαρό από αυτό στο Κατάκολο, διότι έχει ενεργοποιηθεί μια ολίσθηση η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ένας επαρχιακός δρόμος και να καταστραφεί και η υδροδότηση του χωριού».

vounargo ileia katastrofes patratora

Πολλά τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, και έχει να αντιμετωπίσει ο Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων.

«Άνοιξε» η γη στον κεντρικό οδικό άξονα Κρέστενας – Ανδρίτσαινας, ενώ μεγάλες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της περιοχής με τους κατοίκους να μιλούν για πρωτοφανή φαινόμενα.

Καθίζηση στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας με την γη να «καταπίνει» την άσφαλτο, σημειώθηκε στον δρόμο που οδηγεί από την γέφυρα του Αλφειού προς τα Άσπρα Σπίτια.

Στην Ε.Ο. Κρέστενας – Ανδρίτσαινας υπήρξαν νέες κατολισθήσεις και πτώσεις βράχων στο ύψος της Πλατιάνας, ενώ στην είσοδο του Γραίκα υποχώρησε εκ νέου τμήμα του δρόμου σε νέα καθίζηση.

Όπως ανέφεραν στην «Πρωινή» οι αντιδήμαρχοι Δήμος Φωτεινόπουλος και Γιάννη Δάγκαρης τα προβλήματα είναι πολλά και διάσπαρτα στις περιοχές του Δήμου.

Κατάκολο: Σπίτια «απειλούνται» από κατoλισθήσεις!

Υπό τον φόβο νέας κατoλίσθισης ζουν οι κάτοικοι στο Κατάκολο, τα σπίτια των οποίων κινδυνεύουν από την «πτώση» βουνού.

Στην περιοχή τα κατολισθητικά φαινόμενα εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων σημειώθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Συνεργεία του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας, το πρωί της Κυριακής καθάρισαν το χώρο, όμως ο δρόμος παραμένει κλειστός για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων λόγω του κινδύνου να υπάρξει και νέα κατολίσθηση στο σημείο.

katakolo katolisthiseis patratora

Φόβος υπερχείλισης του Αλφείου!

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρμόδιες αρχές για το ενδεχόμενο υπερχείλισης του Αλφείου, καθώς η στάθμη του ποταμού φαίνεται να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Ο ποταμός, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα προκαλώντας πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ενώ η στάθμη του διαρκώς ανεβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αλφειός ενισχύεται διαρκώς από τα νερά του Ερυμάνθου, του Ενιπέα και άλλων μικρότερο παραπόταμων και χειμάρρων. Η στάθμη του έχει ανέβει αρκετά και στις περιοχές κάτω από το φράγμα του Φλόκα στην Αλφειούσα, όπου πλημμύρισαν και εκεί οι παρόχθιες εκτάσεις.

alfeios patratora

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για