Πάτρα: Μια νέα Συνδικαλιστική Παράταξη «γεννιέται» στο Εργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα!

Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Αγωνιζόμαστε να ανταποκριθούμε και να συμβάλλουμε στο καθολικό πλέον αίτημα των εργαζομένων για την επαναθεμελίωση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Συνδικαλιστές και συνδικαλιζόμενοι αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε ιδρυτική συνδιάσκεψη μιας νέας Συνδικαλιστικής Παράταξης.

Συνδικαλιστικής παράταξης ενιαίας σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Στόχος μας να δημιουργήσουμε συνδικάτα που θα εκπροσωπούν πραγματικά τους εργαζομένους. Συνδικάτα που θα εμπνέουν, θα καθοδηγούν, μακριά από τις πρακτικές της ήττας και της παθητικότητας και σε ευθεία σύγκρουση με τις λογικές του συμβιβασμού που αποθαρρύνουν και καθηλώνουν τις διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Δημιουργούμε το μέτωπο των εργαζομένων για τη Συνδικαλιστική Αντεπίθεση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα νέο εγχείρημα. Συναγωνιστές που είμαστε παρόντες στις μικρές και μεγάλες μάχες του συνδικαλιστικού κινήματος, μέλη από διαφορετικές συνδικαλιστικές εκφράσεις, με κοινό όμως γνώρισμα τη στράτευσή μας, με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, στο στόχο της ανατροπής των πολιτικών λιτότητας και των τελευταίων πέτρινων χρόνων της μνημονιακής λεηλασίας. Φέρνουμε μαζί μας τις θέσεις και αρχές που πηγάζουν από τις ιστορικές αξίες του Εργατικού Κινήματος, την ταξική πάλη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη.

Αναζητούμε τη φρεσκάδα και το όραμα χιλιάδων νέων, που οι συνδικαλιστικές ηγεσίες κρατούν, μέχρι σήμερα, έξω από τα συνδικάτα. Θέλουμε να εκπροσωπούνται οι αγωνίες και οι κόποι τους και όχι να χρησιμοποιούνται!

Καλούμε τους συνδικαλιστές και τους εργαζομένους που έδωσαν και δίνουν τη μεγάλη μάχη για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματά μας, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, κόντρα σε κάθε είδους δεσμεύσεις και εξαρτήσεις, κόντρα στις εργοδοτικές απειλές, δικαστικές διώξεις, εκδικητικές απολύσεις, να συστρατευθούμε!

Καλούμε τις ζωντανές δυνάμεις που ενεργοποιούνται σε σωματεία και χώρους εργασίας να συμβάλλουμε όλοι μαζί στην ανασυγκρότηση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Είναι αγώνας ζωής, επιβίωσης, αξιοπρέπειας! Για Συνδικάτα Ενεργά, Αγωνιστικά, δίπλα στους εργαζομένους!

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της νέας Παράταξης που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της εφημερίδας «Δρόμος», Ιωάννη Βλάχου 35, την ερχόμενη Κυριακή, 9 Μαρτίου, από τις 10 το πρωί. Η Ιδρυτική Συνδιάσκεψη θα γίνει στις 15 και 16 Μαρτίου στην Αθήνα.

 Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Γιακουμής Τάσος, Γραμματέας ΔΣ ΕΙΝΑ

Γιαννίκου Γιούλα, Μέλος Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

Γιαννόπουλος Γιώργος, Μέλος ΔΣ ΕΙΝΑ

Λέφα Νίκη, Γεν. Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας

Ξούλος Δημήτρης, Αντιπρόεδρος ΔΣ Σωματείου ΕΒΟ Αιγίου

Μπαρή Πόπη, Μέλος ΔΣ Σωματείου Δήμου Πατρέων

Μπούζας Δημήτρης, Γεν. Γραμματέας Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας

Μπούμπουλης Άγγελος, Μέλος ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

Παπασπυροπούλου Μαρία, Μέλος ΔΣ Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Σιαηλή Δήμητρα, Μέλος ΔΣ Σωματείου ΚΤΕ-ΟΤΕ Αχαΐας, επισφαλώς εργαζόμενη

Σταμούλης Θόδωρος, Μέλος ΔΣ Α΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για