Ανδραβίδα: Συνελήφθη ανήλικος αλβανός για ληστεία ηλικιωμένης

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών- Κακοποιούσε και λήστευε ηλικιωμένους

Μια ιδαίτερη «σκληρή» σπείρα Γεωργιανών τα μέλη της οποίας δεν δίσταζαν να βασανίζουν τα συνήθως ηλικιωμένα θύματά τους εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Οι τρεις Γεωργιανοί χτυπούσαν, έδεναν και φίμωναν τους ηλικιωμένους που έβαζαν στο μάτι προκειμένου να τους αποκαλύψουν που έκρυβαν χρήματα και κοσμήματα ενώ στη συνέχεια τους εγκατέλειπαν στην τύχη τους αδιαφορώντας για την κατάσταση στην οποία τους είχαν φέρει.

Η σπείρα χρησιμοποιούσε τη μέθοδο του ενοικιαστή. Αρχικά, δηλαδή, επέλεγαν διαμερίσματα προς ενοικίαση με ηλικιωμένους ιδιοκτήτες. Στη συνέχεια προσποιούνταν τους υποψήφιους ενοικιαστές και αποχωρούσαν χωρίς να δημιουργήσουν κανένα επεισόδιο. Έτσι όταν λίγες ημέρες μετά εμφανιζόντουσαν εκ νέου μπροστά στα θύματά τους αυτά δεν υποψιάζονταν τις εγκληματικές προθέσεις τους. Όταν λοιπόν οι ηλικιωμένοι άνοιγαν την πόρτα του σπιτιού τους οι «ενοικιαστές» και οι συνεργοί ορμούσαν και ξεκίναγαν τα βασανιστήρια.

Με τον τρόπο αυτό η σπείρα είχε ληστέψει:

– μια 82χρονη στην Κυψέλη στις 13 Μαρτίου από την οποία αφαίρεσαν 1.900 ευρώ, κοσμήματα αξίας περίπου 2.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο
– έναν 74χρονο το πρωί της 16ης Ιανουαρίου
– ένα 92χρονο και μια 83χρονη στου Ζωγράφου στις 7 Μαρτίου. Η γυναίκα μάλιστα λόγω της αγριότητας που επέδειξαν οι τρεις αλλοδαποί χρειάστηκε να νοσηλευτεί για δύο μήνες.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλα συναφή αδικήματα.

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για