ΕΛ.ΑΣ: Κόκκινος συναγερμός για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στις εκλογές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το ειδικό σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος που έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία. Το επίπεδο συναγερμού είναι στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων ετών και όπως επισημαίνει στο protothema.gr  αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής: «Περάσαμε από το «φοβόμαστε μια τρομοκρατική ενέργεια» στο «προσπαθούμε να αποτρέψουμε το χτύπημα»… Το πλάνο λειτουργεί με τη λογική των ομόκεντρων κύκλων. Στον πρώτο κύκλο ενεργούμε με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές και στον δεύτερο μέχρι τη λήξη της ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση…». 

Σ’ αυτή τη διαπίστωση κατέληξαν οι αναλυτές της Aντιτρομοκρατικής, ερμηνεύοντας πληροφορίες, στοιχεία και κινήσεις των δυο ενεργών ένοπλων ομάδων. Ως πιο πιθανό σενάριο θεωρούν την επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα με αυτοκίνητο – βόμβα και στόχο εμφανώς συμβολικό. «Ο Μαζιώτης έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα να το κάνει… Ας μην ξεχνάμε ότι λίγες μέρες πριν το χτύπημα στην οδό Αμερικής, είχε πάρει μέρος ο ίδιος σε ληστεία στην Κλειτορία Αχαΐας με πυροβολισμούς και τραυματισμό αστυνομικού… Παράλληλα μέσα από τις προκηρύξεις προσπαθεί να αποκτήσει κοινωνικά ερείσματα, «πατώντας» στην οικονομική κρίση» αναφέρει αξιωματικός που έχει σφαιρική γνώση της κατάστασης.
    
Με δεδομένο ότι ο Νίκος Μαζιώτης αρέσκεται να παίζει με συμβολισμούς, οι αναλυτές συγκλίνουν στην άποψη πως οι εκλογές είναι το «σημείο μηδέν» για μια εκρηκτική επανεμφάνιση του Επαναστατικού Αγώνα. Παράλληλα στα υψηλά πατώματα της ΓΑΔΑ υπάρχει έκδηλη ανησυχία για τις επόμενες κινήσεις του Χριστόδουλου Ξηρού. Όλα δείχνουν πως ο Μανώλης της 17Ν εκπαιδεύτηκε στην κατασκευή καμουφλαρισμένων βομβών (σ΄ αυτόν χρεώνεται το βιβλίο- βόμβα που εστάλη στο ΑΤ Ιτέας) και σύντονα θα ξαναχτυπήσει… Το «πού» δεν έχει αποκωδικοποιηθεί αλλά δεν αποκλείουν ο στόχος να είναι οικονομικός (μνημονιακός), καθώς και ο Χριστόδουλος Ξηρός συνόδευσε την απόδραση του μ’ ένα «διάγγελμα» κατά του μνημονίου…
    
Στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης οι συσκέψεις είναι καθημερινές και ουσιαστικά έχουν να κάνουν με τον επανασχεδιασμό και την εντατικοποίηση των μέτρων ασφαλείας. Ειδικό κομμάτι αφορά στον τρόπο αντίδρασης των δυνάμεων αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει σε εξέλιξη βομβιστική ενέργεια ειδικά από την πλευρά του Ξηρού ο οποίος δεν προειδοποιεί και αυτό είναι που τον κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο. 
    
Αξίζει να τονιστεί πως οι περιπολίες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είναι ορατές όλο το 24ωρο. Εκατοντάδες αστυνομικοί κινούνται με μηχανές  στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, όπου σύμφωνα με τους αναλυτές, βρίσκεται ο μεγαλύτερος αριθμός των πιθανών στόχων. Παράλληλα όλοι οι στόχοι της λεγόμενης «κόκκινης λίστας» ενημερώθηκαν για τον αυξημένο κίνδυνο, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα μέτρα φρούρησης και επιτήρησης. Οι περιπολίες όλο το 24ωρο σε περίεργες «ζώνες» αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, έχουν εντατικοποιηθεί σε μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η εντύπωση της έντονης παρουσίας των δυνάμεων ασφαλείας.  

Κινητικότητα και στις έρευνες

Παράλληλα με το σχέδιο αποτροπής τρομοκρατικού χτυπήματος οι πληροφορίες «λένε» πως οι έρευνες βρίσκονται σε «καλό δρόμο» και δεν αποκλείονται σημαντικές  εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες. «Ξέρουμε ποιοι αποτελούν τις ομάδες Μαζιώτη και Ξηρού.  Τα ονόματα των ατόμων που συμμετέχουν, τους ρόλους τους και τις επαφές τους. Προσπαθούμε να φτάσουμε στα ίχνη τους…» λέει με νόημα πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για