Σε ποιο πανεπιστήμιο θέλουν να πάνε όλοι -«Πρωταθλητής» στις αιτήσεις για μετεγγραφές

Κλειστές οι γραμματείες των Πανεπιστημίων λόγω απεργίας των υπαλλήλων- Κανονικά τα μαθήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σαρανταοκτάωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη έχει κηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας «να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της διαδικασίας της κινητικότητας όπως αυτή έχει συμφωνηθεί σε προηγούμενες συναντήσεις και να διασφαλίσει την επανένταξη όλων των διοικητικών υπαλλήλων μηδενός εξαιρουμένου στις υπηρεσίες, βεβαίως και όσων ο κλάδος έχει καταργηθεί».

Επίσης, ζητούν από το υπουργείο να πάρει πίσω το νέο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο θέλει να δημιουργήσει μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση.

Όσον αφορά στα μαθήματα, αυτά πραγματοποιούνται κανονικά, καθώς οι καθηγητές δεν απεργούν και εργάζονται . Οι φοιτητές δεν θα εξυπηρετούνται από τις γραμματείες των τμημάτων, στην περίπτωση που οι υπάλληλοι συμμετέχουν στην απεργία.

Συγκέντρωση και πορεία προς τη διαμαρτυρία των καθαριστριών

Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας, που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αύριο Τετάρτη 14/5 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση στην πύλη Ούλωφ Πάλμε στην Πανεπιστημιούπολη και μετά πορεία προς το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η πορεία θα καταλήξει στο Υπουργείο Οικονομικών όπου καθαρίστριες πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για