Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου "Βασική μου επιδίωξη παραμένει η καταπολέμηση της ανεργίας και η διασφάλιση της εργασίας"

Σταυρούλα Παναγοπουλου- Νικολάου: «Σιδηροδρομική σύνδεση και Ανάπτυξη: Οι Συνδυασμένες Μεταφορές είναι το Μέλλον»

Τα τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παραμένει αποκλεισμένη από τα μεγάλα σιδηροδρομικά δίκτυα, έχοντας απολέσει τη βασική σύνδεση με την Αθήνα και κατ’ επέκταση τη δυνατότητα για σύνδεση με όμορες χώρες. Η επιβατική σύνδεση εξυπηρετείται εν πολλοίς με …λεωφορεία και χρήση του προαστιακού από το Κιάτο για την Αθήνα. Η εμπορευματική σύνδεση δεν υφίσταται ούτε στα χαρτιά.

Η Πολιτεία αξιολογώντας τη σημασία των Συνδυασμένων Μεταφορών για την Ανάπτυξη επενδύει στη σύνδεση των λιμανιών με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, κ.ά.). Οι βασικές υποδομές ανάπτυξης: Οδικοί άξονες, Λιμάνια, Αεροδρόμια και Σιδηροδρομική Σύνδεση δε λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα. Η αναγκαιότητα ύπαρξης επιλιμένιου τερματικού σταθμού του ΟΣΕ στο νέο λιμάνι, τερματικού σταθμού σε χώρους εγκατάστασης βιομηχανικών παραγωγικών μονάδων μεγάλης κλίμακας, όπως η ΒΙΠΕ Πατρών, τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο Αράξου είναι αυταπόδεικτη.

Ο κίνδυνος να χάσουμε την ευκαιρία να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ανάπτυξη είναι ορατός. Οι ενέργειες της αιρετής περιφέρειας με επικεφαλής τον Απόστολο Κατσιφάρα μέχρι τώρα υπήρξαν καταλυτικές για την απομάκρυνση του κινδύνου εγκατάλειψης του έργου.

Όμως, οι ευκαιρίες για χρηματοδότηση δεν περιμένουν. Η βούληση των ανθρώπων που θα κληθούν να διεκδικήσουν πρέπει να είναι ισχυρή σε ένα αγώνα διεκδίκησης διαρκείας. Η επιτυχημένη εφαρμογή και η σχεδιαζόμενη επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στην Πάτρα αποδεικνύει ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν. Επί παραδείγματι, η σύνδεση του σιδηροδρομικού δικτύου με το νέο λιμάνι μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να γίνει ακολουθώντας την παραγλαύκια οδική αρτηρία, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ίδρυση εμπορευματικού κέντρου με πολλαπλά οφέλη σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

Διεκδικώ την αναγνώριση της Δυτικής Ελλάδας, ως Πύλης από και προς την υπόλοιπη Ευρώπη, την ένταξη της Περιφέρειας στο εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και την ανάδειξή της ως σημαίνοντα κόμβο στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για