Σε διαθεσιμότητα Αρχιφύλακας γιατί «πωλούσε» λουλούδια!

Συνελήφθησαν χθες τα ξημερώματα, στην ευρύτερη περιοχή της Αταλάντης Φθιώτιδας, ένας 46χρονος Αρχιφύλακας και άλλοι 5 ιδιώτες για – κατά περίπτωση – φορολογικές και υγειονομικές παραβάσεις, καθώς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο αστυνομικός κατηγορείται επιπλέον για κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος.

Όσον αφορά στους ιδιώτες συλληφθένετες πρόκειται για την 38χρονη σύζυγο του αστυνομικού αλλά, για μία 36χρονη από τη Σερβία, μία 48χρονη ιδιοκτήτρια καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και ο 57χρονος σύζυγός της καθώς και ένας ακόμα 58χρονος, ιδιοκτήτης καταστήματος στην ίδια περιοχή της Φθιώτιδας.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο Αρχιφύλακας είχε συστήσει με τη σύζυγό του «επιχείρηση οικογενειακού τύπου» και αναλάμβανε την πώληση λουλουδιών σε εκδηλώσεις συλλόγων, πανηγύρια και σε κέντρα διασκέδασης, σε διάφορες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, αποκομίζοντας υψηλά κέρδη. Απασχολούσε επίσης παράνομα αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων μετέβη στην περιοχή της Φθιώτιδας και χθες τα ξημερώματα έπιασαν τον 46χρονο αστυνομικό και τη σύζυγό του να έχουν διαθέσει προς πώληση λουλούδια, σε εκδήλωση καταστήματος. Λουλούδια είχαν διαθέσει και το προηγούμενο βράδυ σε εορταστική εκδήλωση ενός άλλου καταστήματος.

Από τον έλεγχο στα δύο καταστήματα διαπιστώθηκε ότι το ένα λειτουργούσε χωρίς άδεια, ενώ το άλλο με τροποποίηση των όρων και προϋποθέσεων λειτουργίας του.

Διαπιστώθηκε ακόμα ότι στις εκδηλώσεις αυτές για την πώληση των λουλουδιών, είχαν απασχοληθεί αλλοδαπές γυναίκες, χωρίς τις νόμιμες για την εργασία τους διαδικασίες, ενώ η μία από αυτές και συγκεκριμένα η 36χρονη από τη Σερβία, βρίσκονταν παράνομα στη χώρα.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών κατασχέθηκαν 2.095 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ διενεργείται περαιτέρω έλεγχος σχετικά με την επιβολή των διοικητικών προστίμων, που προβλέπονται για τις φορολογικές κ.ά. συναφείς παραβάσεις.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για