Πάτρα: Έφεση επί της αποφάσεως του Δικαστηρίου για τον θάνατο του Π. Τζαβάρα άσκησε η Αντιεισαγγελέας Πατρών- Ζητά μεγαλύτερη ποινή!

Μεγαλύτερη ποινή ζητά η Αντιεισαγγελέας για την οδηγό του τζιπ η οποία καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια του 14χρονου ποδηλάτη Πάνου Τζαβάρα, σε 2,5 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» η αντεισαγγελέας Εφετών Πατρών, Βασιλική Αργύρη, άσκησε έφεση στις 24 Φεβρουαρίου.

Το Πλημμελειοδικείο Πατρών αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στην κατηγορούμενη, ωστόσο η αντεισαγγελέας υποστηρίζει ότι το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αρμόζει σε εγκλήματα εκ δόλου τελούμενα. Αντίθετα, στα εξ αμελείας τελούμενα εγκλήματα συνεκτιμάται ο βαθμός της αμέλειας.

Στην έκθεση της έφεσης, η κ. Αργύρη κάνει λόγο για «[…] παράλειψη της προσοχής την οποία όφειλε κατά τις περιστάσεις και την οποία θα επεδείκνυε οποιοσδήποτε άλλος μέσης συνέσεως οδηγός αυτοκινήτου κι αν ευρίσκετο στη θέση της […]». Η κ. Αργύρη χαρακτηρίζει την οδηγητική συμπεριφορά της οδηγού του τζιπ «άνευ συνειδήσεως» και λόγω αυτού ζητά μεγαλύτερη ποινή από την ήδη καταβληθείσα.

Θυμίζουμε ότι στις 2 Μαΐου 2012, ο 14χρονος Πάνος Τζαβάρας επέστρεφε στο σπίτι του, στο Ρίο, με το ποδήλατο, μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, όταν παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από το τζιπ που οδηγούσε η κατηγορουμένη.

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για