3d weapon

Θανατηφόρα όπλα εκτυπωμένα σε 3D εκτυπωτές δημιουργούν πονοκέφαλο στις αστυνομικές αρχές ανα τον κόσμο.

3d weapon
«Αντιμετωπίζουμε μία κατάσταση, όπου οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας κακοποιός ή τρομοκράτης, μπορεί να ανοίξει ένα εργοστάσιο όπλων στο γκαράζ των σπιτιών τους. Τα όπλα αυτά δεν θα είναι ανιχνεύσιμα. Μόνο με την σκέψη αυτή μου σφίγγεται το στομάχι», παραδέχεται ο Γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ.

Θα μπορούσε να είναι όπλο από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμως το λεγόμενο “Liberator” είναι το πρώτο όπλο που δημιουργήθηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή και δοκιμάστηκε μάλιστα με επιτυχία στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο 25χρονος Κόντι Γουίλσον, επικεφαλής της κατασκευάστριας εταιρίας, διαφημίζει μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα το νέο όπλο. «Έχουμε περάσει πλέον το κατώφλι της νέας τεχνολογίας. Ζούμε σε μία πραγματικότητα, όπου ένα όπλο μπορεί να εκτυπωθεί ακόμη και από το γραφείο σας. Όπου υπάρχει εκτυπωτής, υπάρχει και ένα όπλο». Οι χρίστες μπορουν να κατεβάσουν το αρχείο  CAD με τα σχέδια και να το τυπώσουν. Στις περισσότερες χώρες το κατέβασμα του αρχείου δεν θα ήταν παράνομο, ωστόσο η κατασκευή και η κατοχή του όπλου δεν θα επιτρεπόταν στις περισσότερες περιπτώσεις.

Είναι όμως απίθανο να μπορέσουν να πιάσουν το όπλο στα χέρια τους οι 100.000 χρήστες που κατέβασαν τα σχέδια -η Defense Distributed χρησιμοποίησε έναν 3D εκτυπωτή Stratasys Dimension SST, τον οποίο αγόρασε στο eBay από δεύτερο χέρι για περίπου 8.000 δολάρια.

Ενώ όμως χιλιάδες άτομα σπεύδουν να κατεβάσουν τις οδηγίες, προσπάθειες για την απαγόρευση των εκτυπώσιμων όπλων βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Ο γερουσιαστής της Καλιφόρνιας Λίλαντ Γι δήλωσε ότι σκοπεύει να καταθέσει νομοθεσία που θα απαγόρευε την κατασκευή όπλων που «παραμένουν αόρατα στους ανιχνευτές μετάλλων».

Και στη Νέα Υόρκη, τα μέλη του Κογκρέσου Στιβ Ίσραελ και Τσακ Σούμερ πρότειναν να συμπεριληφθεί η τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης στην υφιστάμενη νομοθεσία για την ανιχνευσιμότητα των όπλων.

Τα εξαρτήματα του όπλου μπορούν να παραχθούν μαζικά σε εκτυπωτές τριών διαστάσεων, οι οποίοι κατασκευάζουν αντικείμενα από αλλεπάλληλα στρώματα ρευστού πλαστικού που στη συνέχεια στερεοποιείται.

Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, που παρασκευάζει τα μικρά πλαστικά κομμάτια, στοιχίζει προς το παρόν 8.000 δολάρια. Στο μέλλον η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης αναμένεται να κάνει την κατασκευή ενός ή πολλών όπλων πιο φιλική και πιο φτηνή προς τον χρήστη.

3d plastic weapon Στην Ιαπωνία οι αρχές συνέλαβαν έναν 27-χρονο  γιατί εκτύπωνε με ένα 3D εκτυπωτή όπλα, μερικά από τα οποία μπορούσαν να πυροβολήσουν και να σκοτώσουν.

Σύμφωνα με το Ars Technica, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσαν ότι οι αρχές κατάσχεσαν πέντε πιστόλια κατασκευασμένα από πλαστικό στο σπίτι του υπόπτου, Yoshitomo Imura, που ζει νότια προάστια του Τόκιο. Τα όπλα ήταν από κίτρινο, μπλε και λευκό πλαστικό, σύμφωνα με τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν. Ο επικεφαλής της αστυνομίας κ.Kanagawa ανέφερε ότι ανακάλυψαν και τα σχεδιαγράμματα που είχε κατεβάσει από το Internet για την κατασκευή των όπλων.

 

 

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για