Γιορτάζει σήμερα ο ναός του Αγίου Νικολάου Πατρών όπως και το ιερό προσκύνημα Σπάτων Αχαΐας

Σήμερα 10 Μαίου ως γνωστό η εκκλησία μας τιμά και γιορτάζει την ανακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου, από τα Μύρα της Λυκίας στο Μπάρι της Ιταλίας και της προόδου ή παρόδου αυτού, της διελεύσεώς του δηλαδή από τους διαφόρους τόπους.

Επίκεντρο του εορτασμού στην περιοχή της Πάτρας αποτελεί ο ιερός ναός του Αγ. Νικολάου κάτω από τις σκάλες που οδηγούν στην άνω πόλη.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις στο ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο το απόγευμα με τον Αναστάσιμο εσπερινό στις 19.00 όπου θα παραστεί και θα λειτουργήσει ο νέος πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Να θυμίσουμε ότι το περασμένο διάστημα στο ναό του Αγίου Νικολάου επιτελέστηκαν εργασίες ανακατασκευής της οροφής και του γύψινου διακόσμου της. Ακόμα το Σάββατο πανηγυρίζει η ιερά μονή Αγίου Νικολάου στου Μπάλλα καθώς και ο ναός του Αγίου Νικολάου στην Λεύκα Πατρών ενώ πολλοί Πατρινοί αναμένεται να μεταβούν στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα Αχαΐας, το οποίο υπάγεται στην Ι. Μητρόπολη Ηλείας.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή Παμπελοποννησιακή πανήγυρη που γίνεται κάθε χρόνο στις 10 Μαΐου και συγκεντρώνει πλήθος πιστών.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για