Πεκίνο: Σχέδια για υποθαλάσσιο «Σινικό Τείχος» μέχρι τις ΗΠΑ!

Φαίνεται ότι η εξάπλωση της Κίνας είναι ραγδαία και σε όλους τους τομείς, από το εμπόριο μέχρι και τις συγκοινωνίες.

Τα νέα φιλόδοξα σχέδια των Κινέζων είναι να «κατακτήσουν» τον κόσμο με τη δημιουργία νέων σιδηροδρομικών γραμμών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Πεκίνου, η κινεζική Ακαδημία Μηχανικών έχει προτείνει το φιλόδοξο σχέδιο της κατασκευής υποθαλάσσιας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Πεκίνο με τις ΗΠΑ.

Αν αυτό πραγματοποιηθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη υποβρύχια σήραγγα στον κόσμο, τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τη σήραγγα της Μάγχης, με μήκος 200 χιλιόμετρα, και θα πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα της Μηχανικής!

Στα σχέδια των Κινέζων δεν βρίσκεται μόνο η σύνδεση με τις ΗΠΑ με νέες σιδηροδρομικές συνδέσεις, αλλά και με ευρωπαϊκές χώρες, όπως το Βερολίνο, το Παρίσι και η Μόσχα, ενώ μέσω Ιράν και Τουρκίας, μια άλλη σιδηροδρομική γραμμή θα συνδέει την Κίνα με τη Γερμανία.

Και όμως οι Κινέζοι δεν σταματούν εδώ! Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Αφρική θα είναι το επόμενο βήμα της ισχυρής ασιατικής οικονομίας, ένα σχέδιο που προς το παρόν βρίσκεται στα χαρτιά, ενώ η κατασκευή των σιδηροδρομικών γραμμών που θα συνδέουν το Πεκίνο με την Σιγκαπούρη μέσω του Βιετνάμ, της Καμπότζης και της Ταϋλάνδης, έχει ήδη αρχίσει!

Πηγή: protothema.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για