Πάτρα: Απομακρύνθηκαν τα τελευταία "ορφανά" περίπτερα

Πάτρα: Συνεργεία του Δήμου γκρέμισαν «ορφανά» περίπτερα

Στο γκρέμισμα τριών «σχολαζόντων» («ορφανών») περιπτέρων, προχώρησαν σήμερα συνεργεία των τμημάτων Αυτεπιστασίας από τις Διευθύνσεις Υποδομών και Αρχιτεκτονικού Έργου και συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Πατρέων, σε υλοποίηση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πρόκειται για περίπτερα που βρίσκονταν στους εξής δρόμους: Βενιζέλου και Κορίνθου, Νικαίας και Αγίας Τριάδος και Γοργοποτάμου και Ευβοίας.

Εντός του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Γιώργο Σιγαλό, τα συνεργεία θα προχωρήσουν στην αποξήλωση άλλων 10 περιπτέρων, από τα 30 συνολικά, για τα οποία έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόκειται για περίπτερα οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν πεθάνει, δεν υπάρχει διάδοχη κατάσταση, άρα είναι «ορφανά», οπότε ο Δήμος τα κατεδαφίζει, προκειμένου να απελευθερωθεί το τμήμα που καταλαμβάνουν και να διευκολύνει την διέλευση των πεζών.

Οι συγκεκριμένες θέσεις των περιπτέρων που καταργήθηκαν, αντικαταστάθηκαν με νέες σε άλλα σημεία. Για τα νέα αυτά περίπτερα, θα γίνει δημοπρασία, προκειμένου να επιλεγεί το 70% των ιδιοκτητών, ενώ για το υπόλοιπο 30%, οι άδειες θα δοθούν σε ΑμΕΑ, τρίτεκνους, πολύτεκνους κλπ).

 

 

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για