Γ. Βρούτσης: "Λερναία ύδρα η αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία"

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών φέρνει αλλαγές την επόμενη διετία – Βρούτσης: Θα δημιουργηθούν 30.000 νέες θέσεις εργασίας

Προβλήματα στα ταμεία μεν, νέες ευκαιρίες για δουλειές δε. Το γεγονός της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών θα φέρει και 30.000 θέσεις εργασίας, τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

Βέβαια, αυτό δε θα συμβεί άμεσα. Όπως εξήγησε «η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα δημιουργήσει περίπου 30.000 νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια» και συμπλήρωσε: «Έχουμε κάνει σχεδόν όλα όσα απαιτούνται για τη μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Ο υπουργός Εργασίας εξήγησε πως το κόστος ασφάλισης στην Ελλάδα θα μειωθεί σε επίπεδο κατώτερο του ευρωπαϊκού μέσου όρου καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές μετά την μείωση κατά 3,9% θα έχουν «πέσει» αθροιστικά από το 2012 κατά 5%, ενισχύοντας έτσι σημαντικά την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Πέραν αυτών όμως, αναφέρθηκε και στους συνταξιούχους. «Όταν ανέλαβα καθήκοντα δε γνωρίζαμε καν πόσοι είναι οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα» είπε και αναφερόμενος στους χιλιάδες που εισέπρατταν παράνομα συντάξεις ανθρώπων που είχαν πεθάνει: «Το νέο σύστημα είναι… αλάθητο».

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για