Άραβες «φλερτάρουν» παραθαλάσσιες περιοχές της Ηλείας

Στο στόχαστρο φαίνεται να έχουν βάλει τα αραβικά συμφέροντα τη ραγδαία αναπτυσσόμενη παραθαλάσσια περιοχή της δυτικής Πελοποννήσου, και κυρίως τη δυτική Μεσσηνία και την Ηλεία, όπου και αυξάνεται ο αριθμός των τουριστικών συγκροτημάτων πολυτελείας.

Τον Αύγουστο του 2013 μάλιστα, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Αλ Ουλαίντ είχε ταξιδέψει στην Αθήνα και είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για να συζητήσουν περί επενδύσεων, χωρίς ωστόσο να γίνουν ανακοινώσεις ή να ληφθεί κάποια απόφαση,

Τότε, το ΤΑΙΠΕΔ και το Invest In Greece του παρέδωσαν ένα κατάλογο με υποψήφια για αγορά ή παραχώρηση πολυτελή τουριστικά projects μεταξύ των οποίων και ακίνητα στη Δυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σαουδαραβικά επενδυτικά σχήματα όσο και από το Άμπου Ντάμπι έχουν καταρτίσει ένα «short list» με επενδυτικά σχέδια στον χώρο του ελληνικού τουρισμού, που περιλαμβάνει και την Πελοπόννησο.

Στο μεταξύ σήμερα κατά τη διάρκεια της 2ης Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) που διεξάγεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης, οι υπουργοί Εξωτερικών και Επικρατείας των ΗΑΕ Σεΐχης Αμπντουλάχ Βιν Ζαγιέντ Αλ Ναγιάν και Επικρατείας Αλ Ζαμπέρ αντίστοιχα, αναμένεται να μεταφέρουν στην ελληνική πλευρά το ενδιαφέρον της χώρας για επενδύσεις στον τουρισμό.

Λέγεται μάλιστα ότι βρίσκεται στα «σκαριά» συμφωνία για είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο μεγάλης ελληνικής ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Πηγή: patrisnews.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για