Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων Χάρης θεοχάρης

Πάτρα: Το οργανόγραμμα της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων θα παρουσιάσει ο Γ.Γ Χάρης Θεοχάρης

Tο νέο οργανόγραμμα της Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και των εφοριών στο οποίο έχει καταλήξει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αναμένεται να παρουσιάσει την Τετάρτη στην Πάτρα, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης σε εκδήλωση που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου «Patra Palace».

Στην εκδήλωση έχουν κληθεί να παραστούν όλοι οι προϊστάμενοι των οικονομικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδος.

Ο κ. Θεοχάρης, στη διάρκεια της ομιλίας του, αναμένεται να αναφερθεί στο έργο που ξεκίνησε το 2011 για τη βελτίωση των οικονομικών υπηρεσιών και το οποίο έχει αλλάξει το πρόσωπο της Φορολογικής Διοίκησης, ενώ θα κάνει αναφορά και στις εισπρακτικές επιδόσεις του φοροεισπρακτικού μηχανισμού που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ξεπεράσουν και φέτος τους στόχους του προϋπολογισμού, αναστρέφοντας σταδιακά την τάση απόκλισης που διαμορφώθηκε τους πρώτους μήνες του χρόνου.

ΤΟ ΝΕΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ

Σύμφωνα με το νέο Οργανόγραμμα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων αποκτά το σύνολο των λειτουργιών που σχετίζονται με την εφαρμογή της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας, όπως τους φορολογικούς ελέγχους, τα πληροφοριακά συστήματα και τους εσωτερικούς ελέγχους και την απαραίτητη αυτονομία (διοικητική και οικονομική) για την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Αξιοποιώντας τις προτάσεις της τεχνικής βοήθειας από τους Διεθνείς Οργανισμούς και προσαρμόζοντας αυτές στις ανάγκες της Ελληνικής Φορολογικής Διοίκησης, αλλά κυρίως με την προσπάθεια και τις θυσίες των υπαλλήλων της Γ.Γ.Δ.Ε., έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις που την καθιστούν ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό και ευέλικτο οργανισμό, που θα αποτελέσει πρότυπο και μέτρο σύγκρισης για το υπόλοιπο δημόσιο τομέα της χώρας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το προσχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τη λειτουργία και την διάρθρωση του νέου υπουργείου Οικονομικών η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα αποτελείται από τις εξής Διευθύνσεις και Τμήματα:
-Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης
-Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων
-Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία)
-Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων (Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία)
-Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου (Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία)
-Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων – Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. (Ειδική Αποκεντρωμένη Υπηρεσία)
-Αυτοτελές Τμήμα Νομικής Υποστήριξης
-Αυτοτελές Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
-Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού
-Γενική Διεύθυνση Φορολογικής Διοίκησης
-Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.)
-Γενική Διεύθυνση Γενικού Χημείου του Κράτους.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ
Εκτός από τον κ. Θεοχάρη, στην εκδήλωση θα μιλήσουν, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικής Διοίκησης, Μ. Κολυβοδιάκου, ο Προϊστάμενος του τμήματος Διεύθυνσης Οργάνωσης, Σ. Ακαλίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Γ. Φουρκαλίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης του Γενικού Χημείου, Κ. Δημητρίου και η κ. Π. Χαλέβα από τη Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης.

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για