Ζάκυνθος: Αναφορά του ΕΚΑΒ «Είμαστε ανέτοιμοι για τη θερινή περίοδο»

Με κλήρωση θα εξυπηρετεί από εδώ και στο εξής το ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο. Η καθημερινή ταλαιπωρία των ασθενών με τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διακομιδή τους τείνει να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις.

Η διαμορφούμενη κατάσταση οφείλεται στις τραγικότατες ελλείψεις σε προσωπικό, αφού διαθέτει μόνο τέσσερα πληρώματα για την κάλυψη ολοκλήρου του νομού με ασθενοφόρο.

Για το πρόβλημα έχει ενημερωθεί γραπτώς τόσο η Διεύθυνση του ΕΚΑΒ Πάτρας όπου ανήκουμε διοικητικά, όσο και εκείνη της Αθήνας.

Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου για το νησί μας όπου ο πληθυσμός αναμένεται να ξεπεράσει τις 250.000

Το πρόβλημα

Στην δύναμή του έχουν απομείνει μόνο οκτώ διασώστες που θα καλύπτουν βάρδιες μόνο σε ένα ασθενοφόρο επείγουσας προνοσοκομειακής αντιμετώπισης για ολόκληρο το νησί. Δεν θα είναι εφικτό να πραγματοποιούνται διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας αλλά ούτε και εξιτήρια ασθενών από τις κλινικές του νοσοκομείου. Επίσης, το προσωπικό δεν λαμβάνει τα ρεπό του, ούτε τις κανονικές άδειες που δικαιούται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχει η εφημερίδα μας έστω και μετά την διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου που θα επαναπροσληφθούν στην δύναμη του ΕΚΑΒ το προσωπικό δεν θα φτάνει να καλυφθούν ούτε οι βασικές ανάγκες του Νοσοκομείου καθώς κάθε μήνα πραγματοποιούνται τουλάχιστον 25 με 30 διακομιδές ασθενών προς τα νοσοκομεία της Πάτρας αλλά και εξιτήρια ασθενών.

Η επιβεβαίωση

Πρόσφατα με δηλώσεις του στην εφημερίδα μας, ο πρόεδρος των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο είχε επισημάνει κατηγορηματικά ότι δεν περισσεύει ούτε ένας εργαζόμενος για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του ΕΚΑΒ.

Τόνισε, μάλιστα, ότι όσα συμβαίνουν τώρα όφειλε να τα προβλέψει το υπουργείο Υγείας, που προσπαθεί με μετακινήσεις προσωπικού προς τα νησιά να εξομαλύνει την κατάσταση, ενώ με τους οδηγούς ευελπιστεί να καλύψει τα κενά του ΕΚΑΒ, κατά το μήνα της διαθεσιμότητας.

Πηγή: imerazante.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για