Σε απόγνωση οι παραγωγοί στις Σέρρες- Μεγάλες οι ζημίες από την χαλαζόπτωση (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)

Η απόγνωση και η απελπισία είναι αποτυπωμένη στα πρόσωπα των Σερραίων αγροτών. Το χαλάζι που έπεσε χθες το μεσημέρι έσπειρε την καταστροφή στα χωράφια…

Οι αγρότες στην περιοχή, του Νέου Σκοπού δεν μπορούν να πιστέψουν σ’ αυτό που συνέβη. Σε πολλές περιπτώσεις η ζημία είναι ολοκληρωτική. Κανείς σίγουρα δεν περίμενε ότι θα βρισκόταν αντιμέτωπος με μία βιβλική καταστροφή, όπως τη χαρακτήρισαν.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, πήγαν χαμένοι. Για μία ακόμη φορά, οι καιρικές συνθήκες αποδείχθηκαν εχθρός των αγροτών. Τώρα ευελπιστούν ότι οι διαδικασίες θα κυλήσουν γρήγορα κι ότι θα αποζημιωθούν το ταχύτερο δυνατό. Γι’ αυτό, άλλωστε, ζητούν και την άμεση παρέμβαση της πολιτείας.

Την ίδια ώρα στα όρια της απόγνωσης και της απελπισίας έχουν φτάσει οι παραγωγοί της Μονόβρυσης, που είδαν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να χάνονται, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν το μεσημέρι αλλά και της χαλαζόπτωσης.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν ακόμη και στα θερμοκήπια και οι παραγωγοί ζητούν την άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών, προκειμένου να αποζημιωθούν.

Πηγή: seleo.gr

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για