Οσμή σκανδάλου στη ΝΕΡΙΤ

Συμφωνία κάτω από το τραπέζι λέγεται ότι υποκρύπτει η σκανδαλώδης πρόταση του υφυπουργού ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή προς το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ να εγκρίνει τη σύμβαση – εκτός διαγωνισμού – 17 ατόμων για την παραγωγή της εκπομπής…

«Μένουμε Ελλάδα» σύμφωνα με τον Νίκο Νικητέα, από την εφημερίδα Στο Καρφί.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για deal, μεταξύ κυβερνητικών παραγόντων με τον παρουσιαστή και πρώην υποψήφιο για την δημαρχία της Αθήνας, Γιώργο Αμυρά προκειμένου να ενισχύσει συγκεκριμένο υποψήφιο στον δεύτερο γύρο των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών στην πρωτεύουσα. Ο παρουσιαστής της εκπομπής που πριν λίγες ημέρες μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος – εμμέσως πλην σαφώς, έδειξε σε όσους τον ακολουθούν την προτίμησή του στο πρόσωπο συγκεκριμένου υποψηφίου. Στις προηγούμενες εκλογές του 2010 ο Γιώργος Αμυράς κατάφερε, με μοναδικό του «όπλο» τα κοινωνικά δίκτυα να συγκεντρώσει ποσοστό 7,3% εκλέγοντας δύο δημοτικούς συμβούλους.

Ανταλλάγματα

Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι το αντάλλαγμα για να αποσπάσουν τη στήριξη του παρουσιαστή είναι η έγκριση – εκτός διαδικασιών – 62 επεισοδίων της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» των οποίων το κόστος υπολογίζεται στις 355.000 ευρώ. Στην ουσία το σκανδαλώδες αίτημα του υφυπουργού οφείλεται στην απαίτηση του παρουσιαστή να προσληφθούν με συμβάσεις μίσθωσης έργου οι συγκεκριμένοι 17 εργαζόμενοι της εκπομπής (από την περίοδο της ΕΡΤ), οι οποίοι δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια στον διαγωνισμό που «τρέχει», ενώ ορισμένοι εξ αυτών δεν υπέβαλλαν καν αίτηση! Επιπλέον, το προκλητικό στην υπόθεση είναι οι μαρτυρίες ότι η συγκεκριμένη ομάδα από τα μέσα Ιανουαρίου πηγαίνει στις εγκαταστάσεις του ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και κάνει τακτικές συσκέψεις προετοιμάζοντας μια εκπομπή που δεν έχει επίσημη έγκριση, ενώ τα μέλη της παρανόμως εισέρχονται στο κτίριο αφού δεν είναι υπάλληλοι της εταιρίας!

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: ,

Γράψτε μια απάντηση

  Εγγραφή  
Ειδοποίηση για